to17071990 Napisano 12 Kwiecień 2007 Autor Napisano 12 Kwiecień 2007 Witam. Mam pytanie. Czym malowac hełm farba z puiszki feldgrau?Nie mam pistoleku i kompresora. Czy lepszy będzie pędzel czy wałek z włosiem?
herrmateuss Napisano 12 Kwiecień 2007 Napisano 12 Kwiecień 2007 Zalezy co chcesz uzyskac. Delikatna faktura wałek gąbka - chropowata faktura do farby dodaj mąki. Pedzlem trzeba sie umiec poslugiwac by nie zrobic bardachy ale znam pare osob malujacych pedzlami z niezlym efektem
Cronos Napisano 13 Kwiecień 2007 Napisano 13 Kwiecień 2007 malowałem kiedyś lampę karbidową a miałem jedynie czarny lakier w puszce. I wpadłem na genialny pomysł. Jak jego konsystencja nie jest zbyt gęsta to do super malowania prawie jak pistoletem posłużyła pompka z jakiegoś dezodorantu mojej mamy. Nie był to ciśnieniowy ale taki z odkręcaną nakrętkę z dozownikiem. Efekt super!! ale farba musi być dość rzadka. Pozdrawiam
to17071990 Napisano 13 Kwiecień 2007 Autor Napisano 13 Kwiecień 2007 Pomalowałem wlasnie dzisiaj wałkiem. Zdecydowanie polecam ta metodę
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.