królik_z_gdyni Napisano 11 Kwiecień 2007 Autor Napisano 11 Kwiecień 2007 Witam!Bardzo proszę znawców o identyfikacje blaszki. Raczej KM bo wielkosc ta sama, podobny sposób opisu, tyle że żeton wykonany recznie z blachy mosieznej.Za wszelkie info bardzo dziękuje i pozdrawiam Piotr.
wilhelm6 Napisano 11 Kwiecień 2007 Napisano 11 Kwiecień 2007 Witam!W jednym ze źródeł trafiłem kiedyś że K oznacza oprócz wymienionych także służbę na okrętach żeglugi przybrzeżnej (holowniki, okręty patrolowe itp.). Z flotą śródlądową się nie spotkałem, ale kto wie?pozdrawiamwilhelm6
królik_z_gdyni Napisano 11 Kwiecień 2007 Autor Napisano 11 Kwiecień 2007 Witam!Bardzo proszę znawców o identyfikacje blaszki. Raczej KM bo wielkosc ta sama, podobny sposób opisu, tyle że żeton wykonany recznie z blachy mosieznej.Za wszelkie info bardzo dziękuje i pozdrawiam Piotr.
królik_z_gdyni Napisano 11 Kwiecień 2007 Autor Napisano 11 Kwiecień 2007 Zapomniałem fotki, jeszcze raz.
wilhelm6 Napisano 11 Kwiecień 2007 Napisano 11 Kwiecień 2007 Witam!Uklad jak z blachy kriegsmarine. Może zgubi i zrobi sobie wtórnik?Rejon dzialania Morze Pónocne, wcielony w 1933 roku do artylerii nabrzeżnej, jako kierowca lub wartownik.Tyle tylko że w chwili wcielenia w 1933 roku to byla jeszcze Reichsmarine.pozdrawiamwilhelm6
Pytanie
królik_z_gdyni
Bardzo proszę znawców o identyfikacje blaszki. Raczej KM bo wielkosc ta sama, podobny sposób opisu, tyle że żeton wykonany recznie z blachy mosieznej.
Za wszelkie info bardzo dziękuje i pozdrawiam Piotr.
4 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.