wojpo7 Napisano 10 Kwiecień 2007 Autor Napisano 10 Kwiecień 2007 Witam. mam pytanie dotyczące tego guziczka. wiem że jest to guzik Kriegmarine ale chodzi mi o oznaczenia w środku. A,M&C, Paris oraz jeszcze jakieś miniaturowe znaczki, których niestety nie mogę zidentyfikować. prosze o pomoc
muslim Napisano 10 Kwiecień 2007 Napisano 10 Kwiecień 2007 to guzik marynarki wojennej tylko brakuje w nim uszka
muslim Napisano 10 Kwiecień 2007 Napisano 10 Kwiecień 2007 a co do sygnatury A.M.&C-ie PARIS - to była to Paryska firma produkująca guziki dla Armii polskiej we Francji w 1917 i 1940 rokuMin. takie guziki były produkowane w 1940 roku dla polskich żołnierzy przebywających we Francji. Ale twój guzik jest o tyle ciekawy, ze jest wyprodukowany dla marynarki wojennej. O ile bicie jest standardowe dla guzików produkowanych we Francji o tyle guzik z kotwicą jest raczej rzadko spotykany - w przewodniku dla kolekcjonerów takiego akurat nie ma. zatem gratuluje ;]
muslim Napisano 10 Kwiecień 2007 Napisano 10 Kwiecień 2007 a co do wielkości to najprawdopodobniej od płaszcza
wojpo7 Napisano 10 Kwiecień 2007 Autor Napisano 10 Kwiecień 2007 serdeczne dzięki. bardzo mi to pomogło. pozdrawiam serdecznie. jeśli można jeszcze cokolwiek powiedzieć na temat tego guziczka to bardzo proszę- będę wdzięcznyjeszcze raz dzieki muslim
Pytanie
wojpo7
Witam. mam pytanie dotyczące tego guziczka. wiem że jest to guzik Kriegmarine ale chodzi mi o oznaczenia w środku. A,M&C, Paris oraz jeszcze jakieś miniaturowe znaczki, których niestety nie mogę zidentyfikować. prosze o pomoc
7 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.