dominer Napisano 9 Kwiecień 2007 Autor Napisano 9 Kwiecień 2007 Prosze o identyfikacje monety i guzika.pozdrawiam
dominer Napisano 11 Kwiecień 2007 Autor Napisano 11 Kwiecień 2007 Dla zainteresowanych moneta zostala zidentyfikowana-jest to szelag litewski Jana Kazimierza.. :)
dominer Napisano 12 Kwiecień 2007 Autor Napisano 12 Kwiecień 2007 osobiscie nigdzie go do tej pory nie znalazlem jesli chodzi o ksiazki natomiast odwiedzilem sklep numizmatyczny i tam zostal okreslony jako cytuje szelag jana kazimierza litewski bity przed szelagami zwanymi potocznie boratynkami" czyli o ile dobrze zrozumialem to jakis prekursor boratynek czy cos w tym stylu.. moze ktos wie cos wiecej na ten temat?pozdrawiam
pokemon Napisano 12 Kwiecień 2007 Napisano 12 Kwiecień 2007 Owszem, takie były np. srebrne 1652 rok, ale ze zdjęcia nie wygląda na taki. Możesz lepsze fotki wrzucić?
dominer Napisano 13 Kwiecień 2007 Autor Napisano 13 Kwiecień 2007 Wlasnie wiem widzialem podobne w ksiazce ale sa srebrne ten jest z miedzi..generalnie to juz sam nie wiem co mam ;)postaram sie o lepsze zdjecia i je w niedziele dam.pozdrawiam!
dominer Napisano 16 Kwiecień 2007 Autor Napisano 16 Kwiecień 2007 Niestety padl mi aparat :/ i nie mam jak dac lepszej foty natomiast moneta w 99% jest falsem z epoki a mily sprzedawca w sklepie myslal ze na sprzedaz jest i ze sobie za 15pln ja kupi jak powie ze to zwykly szelag jest.. pzdr
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.