Skocz do zawartości
  • 0

BERN SEE 1742

FalkenBurg

Pytanie

Napisano
W święta mój brat mnie zaskoczył dając i pieczęć z butelki znalezionej na zamku raptem oddalonego od mojego miejsca zamieszkania 500 m .Chciał bym się dowiedzieć wszystkiego o tym na tyle ile jest to możliwe napis na pieczęci :

II II
BERN
SEE
1742

Pieczęć posiada nieregularny okrągły kształt (jest fragmentem butelki> wygląda tak jak by ktoś odcisnął ją w szkle posiada leki złotawy nalocik ale nie wiem czy to wynik leżenia w ziemi mam jeszcze 2 podobne ale z nieczytelnymi napisami .
Zamek a raczej jego szczątki znajdują sie w Złocieńcu.
Dziękuję za pomoc z góry .

1 odpowiedź na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
W święta mój brat mnie zaskoczył dając i pieczęć z butelki znalezionej na zamku raptem oddalonego od mojego miejsca zamieszkania 500 m .Chciał bym się dowiedzieć wszystkiego o tym na tyle ile jest to możliwe napis na pieczęci :

II II
BERN
SEE
1742

Pieczęć posiada nieregularny okrągły kształt (jest fragmentem butelki> wygląda tak jak by ktoś odcisnął ją w szkle posiada leki złotawy nalocik ale nie wiem czy to wynik leżenia w ziemi mam jeszcze 2 podobne ale z nieczytelnymi napisami .
Zamek a raczej jego szczątki znajdują sie w Złocieńcu.
Dziękuję za pomoc z góry .

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie