kuba321 Napisano 7 Kwiecień 2007 Autor Napisano 7 Kwiecień 2007 Dzisiaj wyszła na wzniesieniu. Masa kości na polu i ceramiki. Z drugiej strony strzałkami zaznaczyłem krzyże. Widnieją rysy nagrobków. Co to za moneta? Zachowała się w całości, ale bicia słabo widoczne. Chyba jest stara jak Świat.
kuba321 Napisano 8 Kwiecień 2007 Autor Napisano 8 Kwiecień 2007 Dodatkowa fotka zrobiona dzisiejszego ranka - wyraźniej widać Krzyż po prawej stronie. ( oczywiście jest to moneta pierwsza z lewej....CirrusCX
kuba321 Napisano 9 Kwiecień 2007 Autor Napisano 9 Kwiecień 2007 Ostatnio przez myśl przeszła mi informacja - może to jest Lepton. Monetka, którą kładziono zmarłym na oczy???? Wyjaśnia skąd te krzyże. Macie może jeszcze jakieś sugestie?
kuba321 Napisano 17 Kwiecień 2007 Autor Napisano 17 Kwiecień 2007 Panowie i nic? Poratujcie chociaż domysłami :]]] Pozdrawiam....CirrusCX
dominer Napisano 17 Kwiecień 2007 Napisano 17 Kwiecień 2007 Witam! Jezeli chodzi o to czy jest to moneta krzyzacka to raczej nie, przynajmniej ja nigdy sie z takowa nie spotkalem..Twoj drugi trop jest bardziej prawdopodobny ale nie pasuje jedna zecz a mianowicie leptony pogrzebowe to drobne miedziane monety a ta mi wyglada na sreberko..no chyba ze to lepton jakiegos burzuja czy cos w tym stylu :)pozdrawiam
kuba321 Napisano 18 Kwiecień 2007 Autor Napisano 18 Kwiecień 2007 No racja!! Denar Krzyżowy! Dzięki o znawco POKEMONIE! Teraz pytanie - tylko jaki? Dziękuję i pozdrawiam....CirrusCX
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.