Skocz do zawartości
  • 0

Menazka i manierka

militarnik

Pytanie

22 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
mam jeszcze troche inne pytanie: czy ktoś na jakiejś stronie internetowej zebrał i opracował opisy i fotki większości manierek używanych przez kraje na przestrzeni II wojny Światowej? jeśli nie to może sprobujemy:D ?
Napisano
..heh, żart, pewnie że były takowe menachy, ale jakoś tak mnie to rozbawiło w sumie. Czemu teraz politycy nie noszą menażek, manierek etc ?:)
Powinna być w takim razie sygnowana, jako wyrób dla partii, kodem RZM.
Napisano
..heh, żart, pewnie że były takowe menachy, ale jakoś tak mnie to rozbawiło w sumie. Czemu teraz politycy nie noszą menażek, manierek etc ?:)
Napisano
Napisano
Co do róznicy kolorystycznej góry i dołu owej menażki, to czy ten dół nie zmienił koloru od działania temperatury- okopcenia, w kolekcji mam wiele takich menażek. Oczywiście koncepcja składaka wydaje się byc bardzo rozsądna...
Napisano
Menażka niemiecka m1910, manierka niemiecka m1893lub belgijska z lat 30-tych (były podobne). Menażka powinna być sygnowana na uchwycie pałąka, jak nie jest-to prawdopodobnie produkcja dla NSDAP (produkowano je do końca II wojny). Manierka powinna mieć sygnowanie na ustniku".

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie