jark Napisano 5 Kwiecień 2007 Autor Napisano 5 Kwiecień 2007 POWSTANIE KOSCIUSZKOWSKIE lub moze jakies inne ? średnica około 2cm, drugi tez ma jakas cyferke ale bardzo wytarty
jark Napisano 5 Kwiecień 2007 Autor Napisano 5 Kwiecień 2007 druga strona na drugim guziki sa jakies napisy ale nie moge ich odczytac
muslim Napisano 10 Kwiecień 2007 Napisano 10 Kwiecień 2007 wg mnie to nie jest guzik Polski ponieważ 4 jest pisana w inny sposób niż na Polskich guzikach i do tego brakuje ornamentowej obwódki (ale to moze wina stanu). Ale guzik na pewno XIX wieczny.jeśli dałbyś rade podczyścić i odczytać bicia to wtedy bendzie możan coś więcej powiedziec
bachus Napisano 12 Kwiecień 2007 Napisano 12 Kwiecień 2007 Ja sądze że jednak nie jest to carska Rosja. Czy jest tam kropka? Bo na zdjęciu jej nie widać, no i czwórka nie przypomina tych casrskich.http://www.pugoviza.ru/files/class_butt_cat.shtml?d=11&n=numb&fn=numb
neszna Napisano 11 Kwiecień 2007 Napisano 11 Kwiecień 2007 To 4 jegierskij pułk,carska Rosja tylko przeżarta i może mylić,tak mi się wydaje.Zajrzyj na www.pugoviza.ru powinno pomóc chociaż gość nie ma wcale takiego pokaźnego zbioru:)
SZZ Napisano 12 Kwiecień 2007 Napisano 12 Kwiecień 2007 Krój czwórki wskazuje raczej, że nie jest to guzik rosyjski. Nie jest to także polski z okresu powstania listopadowego. Moim zdaniem możliwe że jest to polski guzik z powstania kościuszkowskiego. Dużo powiedziałby napis na rewersie. Labry występowały tylko na polskich guzikach z okresu wojen napoleońskich i oficerskich z okresu Królestwa Kongresowego.
jark Napisano 12 Kwiecień 2007 Autor Napisano 12 Kwiecień 2007 za 4" nie ma kropki żadnej na 100%jak się odczyści trochę guziczek wrzucę lepsze foto
jark Napisano 12 Kwiecień 2007 Autor Napisano 12 Kwiecień 2007 zapomniałem dodać że jest z bardzo cienkiej blachy
Pytanie
jark
POWSTANIE KOSCIUSZKOWSKIE lub moze jakies inne ?
średnica około 2cm, drugi tez ma jakas cyferke ale bardzo wytarty
7 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.