Skocz do zawartości

Twierdza modlin

janek_toruń

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Panowie czy Twierdza Modlin była eksplorowana. Domyślam sie że część zajęta przez wojsko nie. Czy ktoś może podzielić się troszke wiedzą na ten temat ewentualnie swoimi doświadczenaimi w tym temacie. Szperam ostatnio w tym temacie bo chciałbym pobiegać tam troszkę.

Pozdrawam
serdecznie
janek
Napisano
ja bylem 2 lata temu na weselu w centralnym budynku twierdzy. Zajebiscie bylo. Piekna sala balowa pamietajaca setki komunistow. Kulturalnie sie bawilismy. Jesli chodzi o eksploracje, to poza moja dziewczyna... niewiele...
Napisano
Witam,
z tego co się orientuję to teren Twierdzy Modlin ( w pełnym tego pojęcia znaczeniu ) jest od wielu lat dosyć silnie eksplorowany przez rzesze poszukiwaczy z Wawy i okolic + przyjezdni. generalnie teren jest cały czas podobno bogaty w fanty ale jak to się mawia : to już nie to co kilka lat temu.
jak chcesz przeszukiwać okolice pod kontem drobiazgów - to pomysł jest smutny.....strasznie skopane tereny ....

PZDR PATRON
Napisano
Generalnie trafiłem w Twierdzy Modlin i na terenach dookoła kilka ciekawych fantów i raczej nigdy nie wrócisz stamtąd z pustymi rękami, ale praktycznie można tam poskręcać nogi w dołkach po poprzednikach, jest ich mnóstwo, podczas wyjazdow zawsze spotykałem innych ludzi z wykrywaczami, niektórzy tam mieszkają i regularnie, systematycznie czeszą teren. Poza tym większość miejsc jest niesamowicie zaśmiecona współcześnie, aż żal serce ściska - pod murami leżą całe wysypiska. Tereny niegdyś wojskowe są już dostępne - wojsko opuściło Twierdzę, z wielką dla tego kompleksu szkodą - teraz nikt nie dba o te obiekty, są niszczone, szabrowane i rozkradane, np. na budulec. Moja rada - jedź do Modlina, na razie jeszcze warto... nie wiem jak długo.
Pzdr.
Daniel
Napisano
czyli powiedzmy jeśli chodzi o nazwę to podziemia" obecnie wszędzie można się dostać i nie ma raczej niezwiedzanych masowo miejsc ?

a powierzchniowo zryte jak przez świnki,

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie