janek_toruń Napisano 6 Listopad 2003 Autor Napisano 6 Listopad 2003 Panowie czy Twierdza Modlin była eksplorowana. Domyślam sie że część zajęta przez wojsko nie. Czy ktoś może podzielić się troszke wiedzą na ten temat ewentualnie swoimi doświadczenaimi w tym temacie. Szperam ostatnio w tym temacie bo chciałbym pobiegać tam troszkę.Pozdrawam serdeczniejanek
Gość Napisano 6 Listopad 2003 Napisano 6 Listopad 2003 ja bylem 2 lata temu na weselu w centralnym budynku twierdzy. Zajebiscie bylo. Piekna sala balowa pamietajaca setki komunistow. Kulturalnie sie bawilismy. Jesli chodzi o eksploracje, to poza moja dziewczyna... niewiele...
PATRON Napisano 6 Listopad 2003 Napisano 6 Listopad 2003 Witam,z tego co się orientuję to teren Twierdzy Modlin ( w pełnym tego pojęcia znaczeniu ) jest od wielu lat dosyć silnie eksplorowany przez rzesze poszukiwaczy z Wawy i okolic + przyjezdni. generalnie teren jest cały czas podobno bogaty w fanty ale jak to się mawia : to już nie to co kilka lat temu. jak chcesz przeszukiwać okolice pod kontem drobiazgów - to pomysł jest smutny.....strasznie skopane tereny ....PZDR PATRON
danieloff Napisano 6 Listopad 2003 Napisano 6 Listopad 2003 Generalnie trafiłem w Twierdzy Modlin i na terenach dookoła kilka ciekawych fantów i raczej nigdy nie wrócisz stamtąd z pustymi rękami, ale praktycznie można tam poskręcać nogi w dołkach po poprzednikach, jest ich mnóstwo, podczas wyjazdow zawsze spotykałem innych ludzi z wykrywaczami, niektórzy tam mieszkają i regularnie, systematycznie czeszą teren. Poza tym większość miejsc jest niesamowicie zaśmiecona współcześnie, aż żal serce ściska - pod murami leżą całe wysypiska. Tereny niegdyś wojskowe są już dostępne - wojsko opuściło Twierdzę, z wielką dla tego kompleksu szkodą - teraz nikt nie dba o te obiekty, są niszczone, szabrowane i rozkradane, np. na budulec. Moja rada - jedź do Modlina, na razie jeszcze warto... nie wiem jak długo.Pzdr.Daniel
janek_toruń Napisano 6 Listopad 2003 Autor Napisano 6 Listopad 2003 czyli powiedzmy jeśli chodzi o nazwę to podziemia" obecnie wszędzie można się dostać i nie ma raczej niezwiedzanych masowo miejsc ?a powierzchniowo zryte jak przez świnki,
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.