kuba321 Napisano 2 Kwiecień 2007 Autor Napisano 2 Kwiecień 2007 Witam. Na pierwszy ogień idzie:- KLAMRA - mosiężna - piękna patyna, klamra ciężka solidna, od czego mogła być? Nie widnieje żadne godło. --Guziol - widziałem podobny na Allegro, chyba szlachecki?--Moneta - brakuje 1/3 - pewnie traktor odłamał. Rocznik czytelny 1583, czyli Stefan Batory? Również doczytałem REX...STEEA..??? Zdjęcia robiłem wieczorem i coś dziko wyszły. Pewnie kolega Kopijnik będzie wiedział co to za monetka. Pozdrawiam.-- No i ostatnia fotka. Kule od muszkietu, patynowy" guzik? Oraz krażki z brązu. Czyżby dawny środek płatniczy, lub przetargowy? Niedaleko trafiłem również sygnet z brązu, oraz srebrny denar Faustyny Augusty. -- Pomóżcie proszę. Najbardziej interesuje mnie guzik. Pozdrawiam i z góry dzięuję za pomoc.--CirrusCX
mietek Napisano 3 Kwiecień 2007 Napisano 3 Kwiecień 2007 Monety wstawiaj w osobnym poscie w dziale monety"m
pokemon Napisano 3 Kwiecień 2007 Napisano 3 Kwiecień 2007 Moneta w holderku to szeląg Zygmunta III Wazy- sreberko :-)
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.