Mauser98k Napisano 2 Kwiecień 2007 Autor Share Napisano 2 Kwiecień 2007 Witam, otóż spoglądajac kątem oka na moją puszkę na maskę p.gaz i myśląc jak by tu ją dopiescić na rekonstrukcję wpadłem na pomysł, by namalowac na niej numerek, jaki często występował na oryginałach. (mam jeden egzemplarz z takim numerkiem)I tu do Was mam pytanie. czy te numerki to numer kompanii, batalionu, num.identyfiakcyjny żołnierza czy jeszcze jakie inne licho? Jak dobrac sobie taki numerek, aby było ,,jak w epoce ? Pozdrowienia dla wszystkich ,,numerantów" i nie tylko ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FALKE-63 Napisano 2 Kwiecień 2007 Share Napisano 2 Kwiecień 2007 Na mojej puszce na maske p.gas jest napis San.Few.Holthausen i nummer 17. Nie wiem co to oznacza Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kiler p Napisano 2 Kwiecień 2007 Share Napisano 2 Kwiecień 2007 Tu jest to dość dobrze wytłumaczone:http://www.dererstezug.com/gascanmarkings.htm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.