pokemon Napisano 3 Maj 2007 Napisano 3 Maj 2007 Dodam iż raz wskazywało iron potem przeskakiwało na silver i znowu. Aparat pstryknął fotkę na wskazaniu silver.Co wy na to?
dominer Napisano 3 Maj 2007 Napisano 3 Maj 2007 Witam.hmmm co do wskazan na wyswietlaczu to nie widze bledu ;Powszem pokazuje pod srebrem ale jest to rowniez miejsce wyswietlania sie monet(niekoniecznie ze srebra) a na zdjeciu widac ze przedmiot jest z jednej strony szeroki niczym luska a luski nieraz graja na moim garecie z prawej strony i jest to zwiazane z ksztaltem przedmiotu ktory przypomina monete a nie z metalem z jakiego on pochodzi..przynajmniej ja to tak interpretuje..pozdrawiam serdecznie!
axmann Napisano 3 Maj 2007 Autor Napisano 3 Maj 2007 witampokemon, potwierdzam twoje wynikitak jak pisze dominer przy tescie w powietrzu wyskakuje IRON i COINSzaznaczam jednak ze w terenie nigdy nie znalazlem gwozdziapracuje w ten sposob:czulosc 3 tryb jeweleryco trafiam:iron nie sprawdzamnickiel to kapsle, sreberka aluminiowe, inne smieci - nie sprawdzamptab to luski, ogolnie w terenie typu las sprawdzamrings i coins - zawsze sprawdzam, monetki, medaliki ale tez troche smieciaogolnie jak piknie cos + iron to jest to 99% lipa, to samo cos + nickiel, nie podchodzewiele pikniec pod cewka z lewej strony wyswietlacza to przewaznie drut lub stara blacha, puszkanajlepsze sa wyrazne pojedyncze trafienia z prawej strony wyswietlacza bez wtracen iron to tyle moich spostrzezen, moze ktos ma innechetnie poznampozdrawiam
pokemon Napisano 4 Maj 2007 Napisano 4 Maj 2007 Wszyscy mieliśmy rację. Najważniejsze że w terenie wykrywacz zachowuje się poprawnie. Zdarza mu się wydać dźwięk przy uderzeniu np. w kępę trawy, ale jak już znajduje przedmiot, to nie ma to tamto. Dzięki i pozdrawiam! Udanych łowów!
Spiderski Napisano 5 Maj 2007 Napisano 5 Maj 2007 Witam!!!Też jestem posiadaczem ACE 150 od marca tego roku. Niestety sprzecik poleciał do serwisu z powodu wzbudzania się o wszystko co dotknie cewki. Ja chodziłem na all metal i czułość na 4. Jak coś znalazłem to, aby dokładnie namierzyć zjeżdzałem czułością do min. aż namierzysz dokładne położenie przedmiotu pod ziemią. Jeżeli miejscówka jest zaśmiecona żelazem to włączam Jawelery i czułość na 3-4 stopnie róźnie. Mam pytanie czy po dotknięciu cewką ziemi i nieporuszanie nią wzbudzał się wam kanarek?Ostatnio przed wysłaniem to kamienie mi nawet wskazywał, heheh co się ich nakopałem to poezja.Acha i kto ma ACE 150-250 to przymusowo trzeba zaopatrzyć się w osłonę cewki - koniecznie - jest 95% prawdopodobieństwo uszkodzenia cewki (odpryski w spodniej części).Jeżeli chodzi o znaleziska to guziki, i monetki tylko jak narazie. No i oczywiście tony łusek od PP i mausera.pozdrawiamArtur
pokemon Napisano 5 Maj 2007 Napisano 5 Maj 2007 Ja mogę na gorąco odpowiedzieć ci tak: wzbudzać wzbudza się np. przy uderzeniu w bryłę ziemi, kretowisko itp. Ale to jest jedno stuknięcie. Jak jest tam kolorek to stuka w tym miejscu wielokrotnie i to zasadniczo załatwia temat. Skoro chodziłeś na all metal to pewnie wszystkie gozdki były twoje. Na jevelery czasem piknie iron, potem ewentualnie już tylko wskazuje, ale ja go np. nie kopie. Monety wychodza na rings, coins, czyli między gold a silver...no czasem nickel jest też ok, więc kopię. Kamienie? To chyba żużel? No nie wiem w jakim terenie tak mogło być. Osłona cewki...hmmmm...może woreczek foliowy wiązać przed każdym wypadem?Guziki i monetki? Super! A co chciałeś? Tony łusek? Extra interes na skupie złomu metali kolorowych :-)
axmann Napisano 5 Maj 2007 Autor Napisano 5 Maj 2007 witamspiderski:Niestety sprzecik poleciał do serwisu z powodu wzbudzania się o wszystko co dotknie cewki. Ja chodziłem na all metal i czułość na 4.wydaje mi sie ze wzbudzanie sie naszego sprzetu to jego prawidlowosc, szczegolnie na czulosci 4 - tak jak piszesz - w miejscach podmoklychja chodze na 3, od swieta 4Spiderski:Ostatnio przed wysłaniem to kamienie mi nawet wskazywał, heheh co się ich nakopałem to poezja.To normalka. Na niektore kamienie to mam zarabisty sygnal na coins, niestety trzeba kopaca co do oslony, mam i polecam - dostalem w gratisie w firmie Talcompnapisz jak sprzet po serwisie bedzie chodzilpokemon:no czasem nickel jest też okja nickel nie kopie, napiszcie co wychodzi bo ja lapie tylko smieci na nickelpozdrawiam
pokemon Napisano 5 Maj 2007 Napisano 5 Maj 2007 Ace mam niedawno, więc nie wiem, ale na nickel napewno wychodzi aluminium. Nie wiem jak wskazywałoby np. ołów, cynk czy też rzeczywisty nikiel. Generalnie to iron odpada, bo to gwożdzie i śruby. Pozdrawiam :-)
Spiderski Napisano 7 Maj 2007 Napisano 7 Maj 2007 Rozmawiałem z serwisantem - niebede mówił który - że tak niemoże być. Może się wzbudzać ale niedo takiego stopnia. A co do kamieni to tylko żużel wskazuje, a u mnie wszystkie normalne polne kamienie kolorowe (czerwone przeważnie). Tak więc jak wykrywka wróci to dam znać jak się zachowujepozdrawiamArtur
pokemon Napisano 8 Maj 2007 Napisano 8 Maj 2007 Też miałem wątpliwości. Teraz jestem nawet zadowolony. Więc może się pospieszyłeś? Z ciekawością będę czekał na to, co stwierdzi twój specjalista. Może być jednak tak jak ja kiedyś radiomagnetofon do naprawy zaniosłem he,he. Było to w Szkole Podstawowej. Nazbierałem sobie kaski i kupiłem Uniwersala Made in Hong Kong. Ale coś cichawo grał, nie tak jak więża Unitra u kolegi, więc zaniosłem go do naprawy. Naprawa kosztowała 60 zł, magnetofon grał jak poprzednio, a Pan stwierdził że teraz jest już OK. Nie ulegało dla mnie wątpliwości że w ogóle go rozkręcali, bo przy skręcaniu kabelek był lekko przycięty. Dopiero w domu stwierdziłem, że byłem bardzo naiwny he,he. Oczywiście tobie życzę sprawności wykrywacza i udanych odkryć! Pozdrawiam :-)
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.