Guest Posted November 4, 2003 Posted November 4, 2003 Pytanie do ludzi którzy juz nie jeden sprzet używali. Chciałbym kupić wykrywacz typowy na militaria, co wybrać VFL czy PI? Oczywiście mam tez ograniczone fundusze 1200-1800 zł. Myslałem o wykrywaczu Saper (Nowaka), Bartek 2, HS-3a moze coś zachodniego?Co powiecie, chodzi mi o to zeby miał w miarę dobry/duży zasięg (pewnie jak każdego) ??
Monsun Posted December 2, 2003 Posted December 2, 2003 Witam,ja także jestem zaciekawiony co lepsze PI czy VLF i czym one się tak naprawdę różnią(nie jestem za pan brat z elektroniką)? Czy wykrywacz pana Nowaka jest godny kupienia, czy też HS - 3 Smętkowskiego? Koszt do 1000 zł.PozdrawiamMarcin
Guest Posted December 2, 2003 Posted December 2, 2003 W zasadzie różnica jest taka, że VLF ma dyskryminację, natomiast PI jej nie nie ma, lub udaje, że ma ;-). No i PI jest łatwiej wykonać i uzyskać dobry zasięg.
Monsun Posted December 2, 2003 Posted December 2, 2003 J a co możesz powiedzieć na temat NOAWAKA albo HS-3?
Guest Posted December 2, 2003 Posted December 2, 2003 Tyle, że Nowak z dużą cewką (chyba 50 cm) jest lepszy od Smętka i wielu zachodnich, jeśli chodzi o zasięg na militaria.Pozdrawiam
Monsun Posted December 2, 2003 Posted December 2, 2003 A z mniejszą cewką? Dobry jest na monety? Gdzie mogę obejżeć zdjęcie tego wykrywacza?Z góry dziękiMarcin
past Posted December 2, 2003 Posted December 2, 2003 polecam przejrzenie historii forum , poptania ludzi handlujących sprzętem , za tę kasę jest już wybór
Monsun Posted December 2, 2003 Posted December 2, 2003 Dzięki Past, czytałem bardzo intesywnie. Im więcej czytam, tym większe wątpliwości w prawidłowy wybór. Pytałem o wykrywacz pana Nowaka, ponieważ opinie są skrajne: głębokie trafienia i częste usterki. Jak to jest?Marcin
dago Posted December 2, 2003 Posted December 2, 2003 Monsun, poszukaj postu pt. Realne zasięgi"..coś z niego wynika. Pozdrawiam.
Guest Posted December 3, 2003 Posted December 3, 2003 Kumpel po prostu stwierdził, że z mniejszą cewką zasięg jest niewystarczający dla niego i latał z tą większą.Pozdrawiam
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.