Skocz do zawartości

do posiadaczy HS3 i nie tylko

Shizo

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Witam!
Mam pewien problem
idesobie po lesie z wykrywaczem i pipczy smętek, bardzo cichy sygnał(dyskryminacja narazie nic nie pokazuje)kopie dołek wykopaliśmy ok 1,3 metra i sygnał jest coraz mocniejszy a dyskryminacja nic nie pokazuje moze mi ktos powiedziec o co w tym chodzi moze ten sygnal powoduje mineralizacja gruntu bo jest jakas gleba cos jakby glina prosze o pomoc i raqde czy w ogóle oplaca sie glebszy dół kopaco(jest troche ciężko straszne kamienbie są)

pozdrawiam Shizo
Napisano
Też miewałem takie problemy. Niestety nie znam na 100% przyczyny. Jak sygnał jest na większym obszarze to może faktycznie jest coś dużego głęboko, ale wtedy sygnał w dołku będzie narastać wraz z jego pogłębianiem, albo silna mineralizacja gruntu wtedy sygnał powinien być jednakowy. Poniżej metra to musiałoby być coś dużego. Jeżeli dokopiesz sie do calca (tj. nienaruszonej wcześniej ziemi) to chyba lepiej sobie odpuścić.
Napisano
aha ale i tak juz przepadło dołek jest 1,3 metra wykopany wiec juz bede rył do końca jak coś wyjdzie to wrzóce fotki

pozdro Shizo
Napisano
Witam.Miałem kilka razy podobne zdarzenie.Wyryłem dół, i nic,a wykrywka piszczy.W końcu okazało się że kopie w środku obręczy od beczki.Smętkowi często się zdarza sygnalizować całkiem z boku fantu, jeśli jest to obiekt typu pręt lub śledz od namiotu,wbity pod skosem w grunt.Pzdr.
Napisano
trzeba sie do tego przyzwyczaić. Też tak miałem. Po pewnym czasie wyczujesz go dokładnie i bedzie chodził jak należy. Dla mnie jeden z najlepszych wykrywaczy w tym przedziale kasowym. Nie ma sobie równych.
  • 2 weeks later...
Napisano
niestety jeszcze tam nie bylem:/ poniewaz w sobote przed swietami bylem w szkole a pozniej to juz swieta:) ale jak wroce to napisze napewno czy cos bylo czy nie
  • 4 months later...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie