SPIDER Posted March 25, 2007 Author Share Posted March 25, 2007 Witam mam problem z Midasem [saper] mam brak selekcij oto problem jak włącze wykrywke z cewką przy naładowanym akumulatorku to niema selekcij kręce pokrentłem i nic jeszcze jedno jak załanczam wykrywke to jest migniencje selekcij ale potem niema selekcij powina być ale jej niema bo jak była napoczątku ustawiałem na 4 lub 5 to dioda ledwo się świećiła i zauważyłem żę jak załącze midasa na kilka sekund bez cewki to jes selekcja dioda leko się świeci ale na ustawieniu pokretla w pozyci 0 .Może jest popsuty pomużcije . POZDROWIAM >>>> SPIDER>>>>> Link to comment Share on other sites More sharing options...
w@riat Posted March 25, 2007 Share Posted March 25, 2007 Na początek sprawdzimy czy nie jest uszkodzony kabel do cewki. A więc odłącz od niej kabelek przy elektronice.Włącz wykrywacz, nastaw tak aby dioda zgasła a puźniej dotknij palcem wejścia wtyczki (w obudowanie elektroniki). Daj znać czy się świeci czy nie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
SPIDER Posted March 26, 2007 Author Share Posted March 26, 2007 Cewki mam 2, 24 i 38 i narazie były dobre ale sądzisz że mogoą byc kable uszkodzone zdaje się żę mam dobre cewki metal wykrywaja jednakowo ale niema selekcij a kable sprawdziłem i są dobrze przylutowane to co może byc z ta selekciją do cho...ry. Chyba odam go wrence elektronika to możę naprawi bo ja jestem w tym zielony ale jestem odwarty na twoje rady . POZDRO>>>SPIDER>> Link to comment Share on other sites More sharing options...
w@riat Posted March 26, 2007 Share Posted March 26, 2007 Spokojnie zaraz wspólnymi siłami dojdziemy co i jak.- Czy wcześniej rozróznianie działało?- Jak tak to jak je usawialeś? Tak aby dioda sie paliła czy ledwo paliła?- Czy potencjometr chodzi gładko czy przeskakuje ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
SPIDER Posted March 27, 2007 Author Share Posted March 27, 2007 Potenciometr chodzi dobże czyli gladko ale jak zauwarzyłem że kabel w srodku idący od płytki do gniazda tam gdze się podłancza wtyczke ten kabel czarny jak go ledwo dotchne cutke przydusze to selekcija jest wczoraj brubowałem i buła selekcija i można była ustawic diode tak zeby się leko swieciła chyba jest ten kabel przepalony mi sie tak zdaje. Link to comment Share on other sites More sharing options...
w@riat Posted March 27, 2007 Share Posted March 27, 2007 Więc zostały dwie możliwości:- Zimny lut- Zerwany kabelJeżeli znasz się chociaż troszkę na elektronice i masz lutownice zrobisz to bez problemu sam. Albo ewentualnie oddaj do elektronika i powiedz ,że to coś z tych dwóch możliwości. Zrobi to za grosze. Link to comment Share on other sites More sharing options...
SPIDER Posted March 27, 2007 Author Share Posted March 27, 2007 Chyba odam dzis w rence elektronika on zrobi to za grosze dzeki za rade W@RIAT I POZDRAWIAM ... SPIDER..... Link to comment Share on other sites More sharing options...
w@riat Posted April 2, 2007 Share Posted April 2, 2007 Tak myślałem, dumałem i wiem co jest przyczyną.Dobierz się do elektroniki i tam na płytce są trzy potencjometry. Weś śrubokręt i każdy delikatnie przekreć w lewo, prawo i ustaw spowrotem tak jak było. Trzeba je rozruszać :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.