Skocz do zawartości

Midas brak selekcij Pomocy!!!!

SPIDER

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Witam mam problem z Midasem [saper] mam brak selekcij oto problem jak włącze wykrywke z cewką przy naładowanym akumulatorku to niema selekcij kręce pokrentłem i nic jeszcze jedno jak załanczam wykrywke to jest migniencje selekcij ale potem niema selekcij powina być ale jej niema bo jak była napoczątku ustawiałem na 4 lub 5 to dioda ledwo się świećiła i zauważyłem żę jak załącze midasa na kilka sekund bez cewki to jes selekcja dioda leko się świeci ale na ustawieniu pokretla w pozyci 0 .Może jest popsuty pomużcije .

POZDROWIAM >>>> SPIDER>>>>>
Napisano
Na początek sprawdzimy czy nie jest uszkodzony kabel do cewki. A więc odłącz od niej kabelek przy elektronice.
Włącz wykrywacz, nastaw tak aby dioda zgasła a puźniej dotknij palcem wejścia wtyczki (w obudowanie elektroniki).
Daj znać czy się świeci czy nie.
Napisano
Cewki mam 2, 24 i 38 i narazie były dobre ale sądzisz że mogoą byc kable uszkodzone zdaje się żę mam dobre cewki metal wykrywaja jednakowo ale niema selekcij a kable sprawdziłem i są dobrze przylutowane to co może byc z ta selekciją do cho...ry. Chyba odam go wrence elektronika to możę naprawi bo ja jestem w tym zielony ale jestem odwarty na twoje rady .

POZDRO>>>SPIDER>>
Napisano
Spokojnie zaraz wspólnymi siłami dojdziemy co i jak.
- Czy wcześniej rozróznianie działało?
- Jak tak to jak je usawialeś? Tak aby dioda sie paliła czy ledwo paliła?
- Czy potencjometr chodzi gładko czy przeskakuje ?
Napisano
Potenciometr chodzi dobże czyli gladko ale jak zauwarzyłem że kabel w srodku idący od płytki do gniazda tam gdze się podłancza wtyczke ten kabel czarny jak go ledwo dotchne cutke przydusze to selekcija jest wczoraj brubowałem i buła selekcija i można była ustawic diode tak zeby się leko swieciła chyba jest ten kabel przepalony mi sie tak zdaje.
Napisano
Więc zostały dwie możliwości:
- Zimny lut
- Zerwany kabel
Jeżeli znasz się chociaż troszkę na elektronice i masz lutownice zrobisz to bez problemu sam. Albo ewentualnie oddaj do elektronika i powiedz ,że to coś z tych dwóch możliwości. Zrobi to za grosze.
Napisano
Tak myślałem, dumałem i wiem co jest przyczyną.

Dobierz się do elektroniki i tam na płytce są trzy potencjometry. Weś śrubokręt i każdy delikatnie przekreć w lewo, prawo i ustaw spowrotem tak jak było. Trzeba je rozruszać :)

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie