FestungGlogau Napisano 23 Marzec 2007 Autor Napisano 23 Marzec 2007 szukam wykrywacza dobrej firmy ktory jest uniwersalny ktory z nich jest lepszy?? Moze macie jakies inne propzycje?1 White's DFX 2 Mileb sovergin gt Ktory lepiej kupic?
mieszko_1 Napisano 23 Marzec 2007 Napisano 23 Marzec 2007 no dokładnie-tylko szkoda że zasięg ma mniejszy hehehe
majros Napisano 24 Marzec 2007 Napisano 24 Marzec 2007 No to ja tak przewrotnie napisze że są wykrywcze które mają mniejszy zasięg od GT a są bardziej skuteczne w terenie he he.
hektor111 Napisano 24 Marzec 2007 Napisano 24 Marzec 2007 witamFestungGlogau z tych dwóch które wymieniłeś tylko DFX jest wszechstronny a do tego szybki doskonała dyskryminacja ergonomiczny tyle że to sprzęt nie dla każdego jest bardzo skomplikowany w obsłudze ale kiedy go już poznasz ma inne spręty pod sobą" ;-) Mieszko skąd pomysł że soveregin ma większy zasięg?pzdr
mieszko_1 Napisano 24 Marzec 2007 Napisano 24 Marzec 2007 To proste -przyjechali koledzy z Wa-wy -pokazuje miejscówke na kulki 1 funtowe -40 m/2 dwuch chodziło na DFX -wynik zero kulek -wchodzę ja - Po 20 sztukach przestaje chodzić :) Innym razem jade z kolegą z Glogowa do lasu -namierzam sygnał,wołam sprawdza -nic nie widzi".Jak ktoś się lubi bawić wykrywaczem -ustawienia programy i inne bzdety to tak -Super sprzęt ,ja niestety mam GT -i nie mam czasu na pierdoły -
hektor111 Napisano 24 Marzec 2007 Napisano 24 Marzec 2007 widzisz Mieszko może koledzy nie chodzą na właściwych ustawieniach?od 2 lat biegam z DFX. całą ideą DFX jest możliwość dostosowania go pod każdą miejscówkę stąd też tyle zbędnych ustawień, bzdetów i pierdół" cytując za Tobą. Jak wcześniej pisałem nie jest to sprzęt dla każdego wymaga dużo czasu by go zrozumieć, ale jeżeli go poznasz zapłaci z nawiązką w fantach (to z doświadczenia).Soveregin nie jest tak wszechstronny. Ciekawe jak ustawiasz go na mocno zaśmieconych miejscówkach czy pod linjami wysokiego napięcia??????? przed DFX-em mocno zastanawiałem się nad Soveregin-emmiałem w ręku kilka razy xs2 (starszy model) lubię jego: tor audio, na pewno jest to bardzo solidnia konstrukcja, ma rodowód (na rynku jakieś 15lat) ale jak dla mnie jest nieco mułowaty (to moja subiektywna opinia)ma gorszą dyskryminacja niż w DFX a brak pinpoitu w moich oczach zupełnie go dyskfalifikuje pozdro
FestungGlogau Napisano 24 Marzec 2007 Autor Napisano 24 Marzec 2007 jateraz mam minelab muskseter adventure i chce cos z lepsza dyskryminacja i zasiegiem (i raczej bedzie to minelab bo z obecnego jestem zadowolony) dlatego chcialem je porownac i kupie sovergina i pentle 18 calowa to dodatkowego powiekszenia zasiegu. Ja lubie wykrywki proste w obsludze
FestungGlogau Napisano 24 Marzec 2007 Autor Napisano 24 Marzec 2007 wie ktos moze jak sie duze pentle sprawdzaja??
hektor111 Napisano 24 Marzec 2007 Napisano 24 Marzec 2007 FestungGlogau czyli jednak Soveregin ;-) to dobry wybór przy założeniach że ma byc to wykrywka prosta w obsłudzesuverenek to bardzo skuteczny sprzęt co do dużych cewek to nie bardzo wiem zawsze szedłem w stronę tych mniejszych od standardowej 9,5 cala bo chodzę głównie na drobny kolorek a one zapewniają lepszą separacjeDuże cewki to na pewno większy zasięg na duże przedmioty ale sa i straty w czułości na drobnice.Dużą szybciej przeszukujesz teren. podobno wykrywka traci wyważenie nie wiem jak będzie z sovereginem (kiepska ergonomia) myślę że duza cewka jest bardziej wrażliwa na mineralizacje ale jak jest z sondami DD które stosuje minelab?pozdrawiam hektor
mieszko_1 Napisano 24 Marzec 2007 Napisano 24 Marzec 2007 Nie rozumiem problemu z Pinpoint -przecież sovereign GT to statyk...A moi koledzy ro stara gwardia" więc nie ma mowy o złych nastawach.-Pamiętaż że w DFX płacisz za bajery.-Za długo chodzę żeby łykać teksty w stylu astawiam na srebro i wyciągam tylko srebrniaki"-Co do dużej cewki to ja swoja sprzedałem (średnica 45 cm)za głębokie doły kopałem i trudno namierzyć małe przedmioty
hektor111 Napisano 24 Marzec 2007 Napisano 24 Marzec 2007 Mieszko1 70% ceny wykrywacza to dyskryminacjaa w DFX jest bardzo rozbudowana ale to temat na inny wątekmoże twoi koledzy powinni spróbować mixed-mode???napewno będzie głębiej niż sovereginpróbowałem pinpoitować sovereginem jak dla mnie masakrapewnie to kwestia wprawy ale podejżewam że i tak nijak się ma do pinpoitu w DFX-a myśle że śmiało można polecać oba sprzęty (DFX i Soveregin) tyle że zależy co kto lubi
mieszko_1 Napisano 24 Marzec 2007 Napisano 24 Marzec 2007 na all met dam sobie odciąć że GT jest lepszy,co do disc nawet jakby był też super to i tak go nie skręcę bo większość odznaczeń ma stalowe szpile i leżą nimi do góry-więc dają śmieciowy sygnał...GT ma nową super funkcję -wycina metal bez ruszania dyskryminacji -IRON MASK
hektor111 Napisano 24 Marzec 2007 Napisano 24 Marzec 2007 Mieszko mam nadzieję że będzie kiedyś okazja porównać nasze sprzęty łeb w łeb ;-)kto wie jeżeli będzie taka możliwość bardzo chętnie(jestem z kielc) DFX w mixed-mode jest super głęboki (pracuje w statyku i dynamiku jednocześnie)ciężko powiedzieć jak zareaguje na metalowe szpile nie wiem bo jak pisałem chodzę głównie za koloremDFX ma podobną opcję-BOTLLE CAP REJECT teoretycznie też bez strat w zasięgu ale praktyka mówi trochę inaczej
hektor111 Napisano 25 Marzec 2007 Napisano 25 Marzec 2007 upsss nie przeczytałem dokładnie sorryMieszko pisał o stalowych szpilach od odznaczeńmysle że moga zakłocać sygnał zwłaszcza jeżeli są mocno zardzewiałe obrośnięte tlenkamiDFX może zareagować łamiącym się sygnałem audio ale na wykresie signagraph słupki są bardziej jednoznaczne
mieszko_1 Napisano 25 Marzec 2007 Napisano 25 Marzec 2007 dlatego na militarce kopie się na najniższej disc...zresztą jak Pan Festung Glogau będzie chciał przetestować jakiś wykrywacz to do mojego ma bliżej :)
hektor111 Napisano 26 Marzec 2007 Napisano 26 Marzec 2007 jak to mawiali starożytni indianie kazda myszka swój ogonek chwali" :)))co do dyskryminacji to ustawiam swoją zawsze bardzo nisko myśle że dzięki temu sygnały audio z głębszych celów są wyrażniejsze" decyzje czy kopać opieram na tone id, signagraph i vdi numberpozdrawiam serdecznieps Mieszko skąd jesteś? dużo jeźdze po polsce (praca) więc moze jak mnie kiedyś zarzuci w Twoje rejony to będzie okazja pokopać?????
mieszko_1 Napisano 26 Marzec 2007 Napisano 26 Marzec 2007 Z Głogowa Jezdem :) bardzo duzo jeżdżę w góry-Kotlina Kłodzka,Kostrzyn,Mierzeja...no i prawie codziennie :)
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.