draven85 Posted March 14, 2007 Author Share Posted March 14, 2007 witammam takie pytanie strojąc smętka według zaleceń w instrukcji (tryb dyskryminacja) przy małej zmianie wysokości daje fałszywe sygnały jak wiadomo tak więc ograniczam sie tylko do początkowej fazy strojenia czyli unoszę cewkę do pasa i ustawiam próg działania sygnału i zaczynam szukać, w ten sposób nie ma fałszywych sygnałów. I teraz mam pytanie czy w ten sposób tracę na zasięgu? pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Foster73 Posted March 14, 2007 Share Posted March 14, 2007 Tak, tracisz.Ustawiasz tylko czułość ale nie dostrajasz do gruntu. Skoro masz da dużo fałszywych sygnałów strojenie do gruntu zrób np. nie 5cm nad ziemią ale 15cm. Wówczas lekkie mimowolne uniesienie cewki nie będzie Cię ogłupiać". Link to comment Share on other sites More sharing options...
draven85 Posted March 14, 2007 Author Share Posted March 14, 2007 Foster73 wielkie dzięki za odpowiedź :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
borygo5 Posted March 29, 2007 Share Posted March 29, 2007 pytanie od laika jak dokładnie ustawiacie smetka ?? stroicie grunt balans ??czy to wogule cos daje ?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
draven85 Posted March 29, 2007 Author Share Posted March 29, 2007 też jestem laikiem jak na razie ;) GB nie próbowałem, chodzę na dyskryminacji i nie narzekam jak na razie :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.