Robert. Napisano 1 Listopad 2003 Autor Share Napisano 1 Listopad 2003 prosze o pomoc w identyfikacji odznaczeniaznalazlem je w okolicach cytadeli w grudziadzupozdrawiam Robert Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
greku Napisano 8 Listopad 2003 Share Napisano 8 Listopad 2003 Ochydnie wykonana kopia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert. Napisano 1 Listopad 2003 Autor Share Napisano 1 Listopad 2003 prosze o pomoc w identyfikacji odznaczeniaznalazlem je w okolicach cytadeli w grudziadzupozdrawiam Robert Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
janek_toruń Napisano 10 Listopad 2003 Share Napisano 10 Listopad 2003 piterb1 ale piekna ta twoja odznaka, jezu boskapozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pol Napisano 8 Listopad 2003 Share Napisano 8 Listopad 2003 greku ,a dlaczego tak myślisz???pozdro pol Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mietek Napisano 1 Listopad 2003 Share Napisano 1 Listopad 2003 Luftwaffe- odznaka specjalności- strzelec i radiooperator. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Monsun Napisano 12 Listopad 2003 Share Napisano 12 Listopad 2003 Zgadzam się z Jankiem, jak zobaczyłem stan, to szczena na fotelu się zatrzymała. Powiedz, jak wpadła w twoje ręce. Masz może też odznakę spadochroniarzy?PozdrawiamMarcin Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sten Napisano 3 Listopad 2003 Share Napisano 3 Listopad 2003 Robert czy ty nie mieszkales kolo Stomilu? Pzdr.sten Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pol Napisano 1 Listopad 2003 Share Napisano 1 Listopad 2003 Robert gratuluję znaleziska!!!!!!!pozdro pol Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Frozzer Napisano 9 Listopad 2003 Share Napisano 9 Listopad 2003 wg mnie tez kopia, bo jest to odlew, widzicie na rewersie te male punkciki w miejscu laczenia skrzydel z wiencem?wg mnie orzel byl nakladany, a tu jest odlew calosci, i nawet sa te ity" odlane Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Frozzer Napisano 3 Listopad 2003 Share Napisano 3 Listopad 2003 ja mieszkam kolo stomilu, no jakies 5 km :) ale w tym samym miescie, stomil - olsztyn :> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mietek Napisano 3 Listopad 2003 Share Napisano 3 Listopad 2003 Kajam się, błąd;))) Źle napisałem, przepraszam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sten Napisano 3 Listopad 2003 Share Napisano 3 Listopad 2003 Frozzer mi chodzi o Stomil-Grudziadz :)Pzdr.sten Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert. Napisano 7 Listopad 2003 Autor Share Napisano 7 Listopad 2003 przesylam rewers odznaczeniajest ono sygnowane schw....... Berlin-sygnatura nie jest w pelni widoczna a co do stomilu to nie mieszkam w jego najblizszych okolicach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piterb1 Napisano 10 Listopad 2003 Share Napisano 10 Listopad 2003 dla porownania Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piterb1 Napisano 10 Listopad 2003 Share Napisano 10 Listopad 2003 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marwro Napisano 10 Listopad 2003 Share Napisano 10 Listopad 2003 Gdyby Robert nie napisał że sam ją znalazł także od razu napisłabym bez zastanowienia że to kopia ale skoro sam ją wykopał to nie wiem.... Może tak brzydko skorodowała?? Należy pamiętać że odznaki te wykonywano nie tylko z tak dobrych metali jak tombak czy aluminium ale także (szczególnie pod koniec wojny) z cynku który w ziemi nie zachowuje sie rewelacyjnie. Faktem jest jednak, że odznaka wygląda na wredną kopię.No i jeszcze te sygnatury, z tego co wiem nie są znane egzemplarze tej odznaki z sygnaturą Schwerin Berlin" a zapewne o ten zakład chodzi.pozdrmarwro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pytanie
Robert.
prosze o pomoc w identyfikacji odznaczenia
znalazlem je w okolicach cytadeli w grudziadzu
pozdrawiam Robert
16 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.