Skocz do zawartości
  • 0

NIEMIECKA LAMPA BAKIELITOWA

Brylu

Pytanie

Napisano
Witam prosze o pomoc szukam fotek niemeickiej lampy karbitowej w wersji bakielitowej prosil bym o fotki jak ona wygaldala w pelnej okazalosci :) prubuje skapletowac swoja i moze ktos posiada czesci do takowej lampy ? bardzo prosze o kazda pomoc bede bardzo wdzieczny

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Witam prosze o pomoc szukam fotek niemeickiej lampy karbitowej w wersji bakielitowej prosil bym o fotki jak ona wygaldala w pelnej okazalosci :) prubuje skapletowac swoja i moze ktos posiada czesci do takowej lampy ? bardzo prosze o kazda pomoc bede bardzo wdzieczny
Napisano

Witam!
Lampy z mojej kolekcji wraz z osprzętem tj. przesłonami, filtrami, pojemnikiem na karbid i co najciekawsze przystawką na świece, automatycznie utrzymującą płomień świecy na stałej wysokości.
Pozdrawiam!
lokfan

Napisano
wrzucilem wiecej fotek ale nie wiem czego nie wyswietla ich :( moja chyab jets ina jaks ciensza :P zara zdam ine fotki :)
Napisano
dodam jeszce wymiary swojej lampy zmierze czesci bakielitowe:
wysokość 12 cm
szerokość 10,5 cm
grubość okolo 8 cm
lampa z doły jest jakby zaslepiona blacha nie wiem czy oryginalnie czy jaksi chlop to zrobilw dnie ma otwor
PS co mozna zrobic z lustrem jak wyszla juz na nim miedz srebrzenie sie starło :(
Napisano
dorzucilem jeszce kilka fotek dwie pierwsze fotki prezentuja rzeczktore udalo mi sie zdobyc do lamp do tej napenwoe pasuje raczka ale te przyslonki chyba nie sa do kapletu :( mozecie okreslic model tej lampy ? zrobilem tez foto pisywanego wyzej otworu zaslepionego blaszka
Napisano

Lampy są identyczne. Po prostu w Twojej brakuje tylnej części w której znajduje się zbiornik na wodę wraz z zaworem , oraz dolnego zbiornika na karbid.
Rozłożyłem lampę na czynniki pierwsze porównaj sam.
Pozdrawiam!
lokfan

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie