Gość Napisano 2 Czerwiec 2002 Share Napisano 2 Czerwiec 2002 czescmoze ktos ma na sprzedaz?pozdrawiamrk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 2 Czerwiec 2002 Share Napisano 2 Czerwiec 2002 Ja ją mam, ale nie sprzedam:) Fajna książka, czasami małe błędy, ale całość bardzo ciekawa. Dużo o Śląsku, a mało o Wrocławiu. Próbuj w Księgarni Uniwersyteckiej, tam powinno być. Pozdrawiam!!! Michał Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 2 Czerwiec 2002 Share Napisano 2 Czerwiec 2002 czy jest w niej coś przydatnego w \szukaniu\" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 2 Czerwiec 2002 Share Napisano 2 Czerwiec 2002 Jak dla mnie, to nic. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 2 Czerwiec 2002 Share Napisano 2 Czerwiec 2002 W grzebaniu w ziemi to ona rzezywiście nie jest zbyt pomocna. Są to raczej suche fakty z nalotów na Śląsk(kto bombardował, kiedy, jakie straty itd.) Są też jakieś wpomnienia z tamtych czasów i tyle. Czasami podaja pozycje Flaku, ale niezbyt dokładnie. Pozdrawiam!!! Michał Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 6 Czerwiec 2002 Share Napisano 6 Czerwiec 2002 A czy szukasz także stanowisk baterii plot? Ja znam kilka w okolicy Gliwic i Bytomia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fenix Napisano 26 Marzec 2010 Share Napisano 26 Marzec 2010 Witam - temat trochę stary ale zapytać nie zaszkodzi.Czy ktoś kto ewentualnie ma tą książkę może sprawdzić czy są tam jakieś informacje o obronie Flak w okolicy Oświęcimia?Rozmieszczenie baterii nazwy jednostek które obsługiwały daną baterie itp.Chodzi mi dokładniej o Flak w rejonie Brzeszcz.Baterie w Przecieszynie , Skidziniu , Grojcu.Myślę że bardzo pomocna w tym temacie byłaby książka Plieninger-Erzahlt es euren Enkeln ale niestety jest ona po niemiecku a po drugie niemożna jej nigdzie dostać.Autor tej książki służył podczas wojny w artylerii Flak w Chełmku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
oldnavy79 Napisano 26 Marzec 2010 Share Napisano 26 Marzec 2010 Witam. A mógłbyś sprawdzić czy jest tam coś na temat zestrzelenia Karasia nad Wojciechowem koło Olesna. Było to 3 go września 1939 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojciu Napisano 26 Marzec 2010 Share Napisano 26 Marzec 2010 książka ta jest dostępna w bibliotece UWr, a dotykane są tam wątki bombardowań i przeciwstawiania się nim przez władze niemieckie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.