kamdrum Napisano 5 Marzec 2007 Autor Share Napisano 5 Marzec 2007 Witam!Czy ktoś ma może doświadczenie w moczeniu zardzewiałych, wymagających rozruszania przedmiotów w WD-40? Nie mówię tutaj o spryskiwaniu, tylko o zanurzeniu całego przedmiotu - tak jak w przypadku nafty,czy ropy. Wziąwszy pod uwagę cenę litra WD-40,ok. 20 zł(przy zakupie 5 litrowego baniaka) byłoby to dość drogie przedsięwzięcie, ale zakładam, że ten sam płyn mozna by wykorzystywac wielokrotnie. Zastanawiam się jednak, czy pięciokrotnie wyższa cena WD-40 w stosunku do nafty, przełożyłaby się na odpowiednio lepsze rezultaty ( szybsza i sktuczeniejsz penetracja).Pozdrawiam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cyrograf15 Napisano 5 Marzec 2007 Share Napisano 5 Marzec 2007 Lepiej w terpentynie tylko śmierdzi okrutnie. Moim zdaniem nie warto WD do takiego zastosowania. Jedyna jego zaleta to właściwości myjące oprócz penetracji.Wojtek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boruta Napisano 6 Marzec 2007 Share Napisano 6 Marzec 2007 Stosowałem WD na gorąco i naftę na gorąco - różnica ogromna na korzyść WD. Co do długotrwałego moczenia w WD, to nie wiem, nie próbowałem, na pewno jak się spryska i poleży z pół roku, to łatwiej idzie.Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.