piotrek71 Posted March 4, 2007 Author Posted March 4, 2007 Witam Poszukuje informacji , zdjęć lub opisów na temat mocowania tabliczek informacyjnych stosowanych na motorach BMW w czasie II W.Ś..Chodzi mi o tabliczki które były mocowane np .na baku, bądz na kosz motoru, a wiec co był tam napisane oraz gdzie sie one konkretnie znajdowały.Pytam , bo jestem w trakcie restaurowania motoru i chciałem cos takiego na nim umieścić.Pozdrawiam gorąco.Piotr
czlopiur Posted March 4, 2007 Posted March 4, 2007 Piotrek mówiłem zadaj to pytanie na naszym forum Satron tam też ci odpowie :)
Stadler Posted March 4, 2007 Posted March 4, 2007 Chodzi rozumiem o tabliczke znamionową, bo tak sie to nazywa...
Klemens Forel Posted March 4, 2007 Posted March 4, 2007 Piotr kolega powyzej zadał sensowne pytanie jaki motocykl restaurujesz bo nie wiemy czy chodzi Ci o tabliczke znamionową tabliczke wytwórcy czy delera czy w motocyklach wojskowych zakładów remontowych z danymi technicznymi sprecyzuj pytanie to sie jakos pomoze pozdrawiam!
piotrek71 Posted March 4, 2007 Author Posted March 4, 2007 Witam ponownie Restauruje" to moze zle powiedziane.Bawie sie w przeróbke m 72 na jedno z BMW przeznaczone do GRH.A ze ze mnie detalista chce zrobic to w miare dokładnie.Chodzi mi o tabliczki typu:Hier nur Brems flussigkeit einfullen!" czy St 12004 lub np.St 41532 oraz inne .Gdzie one występowały i były napijane.Mam takowe i chce je nabic.Dzieki za zainteresowanie.Czlopiur - tam tez napisze.Pozdrawiam
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.