Skocz do zawartości

Tabliczki do motorów BMW

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Poszukuje informacji , zdjęć lub opisów na temat mocowania tabliczek informacyjnych stosowanych na motorach BMW w czasie II W.Ś..
Chodzi mi o tabliczki które były mocowane np .na baku, bądz na kosz motoru, a wiec co był tam napisane oraz gdzie sie one konkretnie znajdowały.
Pytam , bo jestem w trakcie restaurowania motoru i chciałem cos takiego na nim umieścić.

Pozdrawiam gorąco.

Piotr

Piotr kolega powyzej zadał sensowne pytanie jaki motocykl restaurujesz bo nie wiemy czy chodzi Ci o tabliczke znamionową tabliczke wytwórcy czy delera czy w motocyklach wojskowych zakładów remontowych z danymi technicznymi sprecyzuj pytanie to sie jakos pomoze pozdrawiam!

Witam ponownie

Restauruje" to moze zle powiedziane.

Bawie sie w przeróbke m 72 na jedno z BMW przeznaczone do GRH.A ze ze mnie detalista chce zrobic to w miare dokładnie.
Chodzi mi o tabliczki typu:Hier nur Brems flussigkeit einfullen!" czy St 12004 lub np.St 41532 oraz inne .Gdzie one występowały i były napijane.Mam takowe i chce je nabic.

Dzieki za zainteresowanie.

Czlopiur - tam tez napisze.

Pozdrawiam

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie