Skocz do zawartości

Festung Glogau - marzec

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 165
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Heya, nie my, to zlomiarze - niezle dolki, nie? Dalem im kilka namiarow na metale, powyciagali jakies szyny i mieli kilkaset zlotych.Szkoda, ze sam o tym nie pomyslalem!Dla mnie zostalwili butelki :)

Wsypały Ciebie resztki taśmy z działka ,a metr od nich w stronę Odry wyciągnąłęm jakąś osłonę (raczej jej resztki) no i tego ogóra... Hej, a próbowałeś chodzić na Wróblinie? Na google wychodzą tam ciekawe foty w zbliżeniu...

Znam geoportal juz troche czasu :) Co to za ogórek" o ktorym juz drugi raz slysze? Teren od torow do Malakoffa zryty byl juz wczesniej, niezle dziurki ktos przed samym fortem wygrzebal, az starch w nocy lazic!A powaznie mowiac, to dzieki temu zlomowi, ktory wygrzebuje mialbym co najmniej garreta!
A poza tym wczoraj widzialem łebka z lopata na tym bunkrze kolo torow, zaraz przy zamku :) Ktos z Was?
Bylem na Schweden Schanze (pewnie nie slyszeliscie?), ale calosc skopana poprzez wybieranie piasku od spodu, Levy ma super newsa na tmat co tam bylo wczesniej.Az mi sie gemba otworzyla szeroko :)

O jaki Wroblin chodzi? Głogowski? Nie, jeszcze tam nie bylem.Chce sie teraz wybrac na Schanze II i III ale tylko zeby porobic foto do galerii.Piekne bunkry, na razie tylko zlomiarze wyrwali belki nadprogowe-metalowe, reszta nie ruszona, zadnych graffiti :)

no to dawaj co tam było wcześniej -chociaż wiem że to teoretyk/gawendziaż.ja jakieś 10 lat wstecz trafiłem tam nieśmiertelnik pruski z okresu wojen Napoleońckich...jak tak będziecie ryli na malakofie to może w końcu kopniecie ta zbiorówkę

Yedyny - chyba wykopałeś coś takiego. A raczej resztki. Na trzy pociski, to coś z trzema dzyndzlami to dno. Same ryjki pocisku właziły jak w kaganiec i się nie ylały albo nie " ylotały" w trakcie transporu. Od góry widać było tylko dna łusek. Przykrywka podobna w kształcie do dna, ale bez dodatkowych udziwnień.

W tej wersji kosza zapięcie na pasek skórzany z klasyczną sprzączką, później wstawiano takie jakby metalowe okienko do zapinania. Odbiory bite na drewnie, stempel suchy.

Pozdrawiam, Marek.

Hehe, fajny garnki - niedaleko skup zlomu ;) Na Schanze kopalem moze 3 minuty i padl mi sprzet dlatego teraz nie za czesto wyjezedzam; wyszla tylko jakas blacha w ksztalcie nerki, ale jak czyscilem to pękło i lezy gdzies tam w oknie; nawet fotek stamtad nie mam, ale nadrobie soon.
Jak masz namiar na jakies ciekawe bunkry/schrony/stanowiska to zaznacz je na mapie (najlepiej google, bo tam widac calosc Serbow).Moge pokazac Ci kilka w Krążkówku.
Chodzi mi o dokumentacje takich miejsc na stronie WWW.

Na deser cos z Glogau :-D Namiar od znajomego z miasta.... Jelsi wiecie gdzie to jest, to plizzz nie zdradzajcie miejsca, nie chce zeby jakis debil wpadl tam ze sprayem i powyrywal kable :/
Interesuje mnie tez lista bunkrow Oderstellung na mapce w dobrej skali, okolice Glogau az do Bytomia Odrzanskiego.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie