Yedyny Napisano 19 Marzec 2007 Autor Share Napisano 19 Marzec 2007 Kawal rurki ze zgrubieniem na koncu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Yedyny Napisano 19 Marzec 2007 Autor Share Napisano 19 Marzec 2007 Po rozwaleniu wyszla niespodzianka! Tak, kolejne... coś :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Yedyny Napisano 19 Marzec 2007 Autor Share Napisano 19 Marzec 2007 I kolejny widok na te sama rzecz.Poza tym kilogramy zlomu, to znaczy resztki puszek itp.badziewka.No i łuska od mausera :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
doom1 Napisano 19 Marzec 2007 Share Napisano 19 Marzec 2007 yedyny to wyście zryli tak pod Scianą płaczu" na barbakanie? mnie to tylko ogóras wyszedł i jakaś plastikowa instrukcja od filtrów po niemiecku.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Yedyny Napisano 19 Marzec 2007 Autor Share Napisano 19 Marzec 2007 Heya, nie my, to zlomiarze - niezle dolki, nie? Dalem im kilka namiarow na metale, powyciagali jakies szyny i mieli kilkaset zlotych.Szkoda, ze sam o tym nie pomyslalem!Dla mnie zostalwili butelki :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
doom1 Napisano 20 Marzec 2007 Share Napisano 20 Marzec 2007 Wsypały Ciebie resztki taśmy z działka ,a metr od nich w stronę Odry wyciągnąłęm jakąś osłonę (raczej jej resztki) no i tego ogóra... Hej, a próbowałeś chodzić na Wróblinie? Na google wychodzą tam ciekawe foty w zbliżeniu... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mieszko_1 Napisano 20 Marzec 2007 Share Napisano 20 Marzec 2007 ja zdecydowanie polecam zdjecia z naszej głogowskiej firmy-geoportalhttp://212.244.179.188/website/Orto/viewer.htm?ActiveLayer=2&Query=IDGMINY%20%3D%20%270203062%27&queryZoom=yes Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Yedyny Napisano 20 Marzec 2007 Autor Share Napisano 20 Marzec 2007 Znam geoportal juz troche czasu :) Co to za ogórek" o ktorym juz drugi raz slysze? Teren od torow do Malakoffa zryty byl juz wczesniej, niezle dziurki ktos przed samym fortem wygrzebal, az starch w nocy lazic!A powaznie mowiac, to dzieki temu zlomowi, ktory wygrzebuje mialbym co najmniej garreta!A poza tym wczoraj widzialem łebka z lopata na tym bunkrze kolo torow, zaraz przy zamku :) Ktos z Was?Bylem na Schweden Schanze (pewnie nie slyszeliscie?), ale calosc skopana poprzez wybieranie piasku od spodu, Levy ma super newsa na tmat co tam bylo wczesniej.Az mi sie gemba otworzyla szeroko :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Yedyny Napisano 20 Marzec 2007 Autor Share Napisano 20 Marzec 2007 O jaki Wroblin chodzi? Głogowski? Nie, jeszcze tam nie bylem.Chce sie teraz wybrac na Schanze II i III ale tylko zeby porobic foto do galerii.Piekne bunkry, na razie tylko zlomiarze wyrwali belki nadprogowe-metalowe, reszta nie ruszona, zadnych graffiti :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mieszko_1 Napisano 20 Marzec 2007 Share Napisano 20 Marzec 2007 no to dawaj co tam było wcześniej -chociaż wiem że to teoretyk/gawendziaż.ja jakieś 10 lat wstecz trafiłem tam nieśmiertelnik pruski z okresu wojen Napoleońckich...jak tak będziecie ryli na malakofie to może w końcu kopniecie ta zbiorówkę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
markoniec Napisano 26 Marzec 2007 Share Napisano 26 Marzec 2007 Yedyny - chyba wykopałeś coś takiego. A raczej resztki. Na trzy pociski, to coś z trzema dzyndzlami to dno. Same ryjki pocisku właziły jak w kaganiec i się nie ylały albo nie " ylotały" w trakcie transporu. Od góry widać było tylko dna łusek. Przykrywka podobna w kształcie do dna, ale bez dodatkowych udziwnień.W tej wersji kosza zapięcie na pasek skórzany z klasyczną sprzączką, później wstawiano takie jakby metalowe okienko do zapinania. Odbiory bite na drewnie, stempel suchy.Pozdrawiam, Marek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
doom1 Napisano 28 Marzec 2007 Share Napisano 28 Marzec 2007 Yedyny, to po tobie zostały te puszki z farbą na schanze II i III? Kawałek wcześniej (w stronę Serbów) trafiłem na fajne stanowisko altyleryjskie (w młodniku przy leśnej drodze)... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mieszko_1 Napisano 28 Marzec 2007 Share Napisano 28 Marzec 2007 Ja fajniejszą dziurę trafiłem ostatnio Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Yedyny Napisano 31 Marzec 2007 Autor Share Napisano 31 Marzec 2007 Hehe, fajny garnki - niedaleko skup zlomu ;) Na Schanze kopalem moze 3 minuty i padl mi sprzet dlatego teraz nie za czesto wyjezedzam; wyszla tylko jakas blacha w ksztalcie nerki, ale jak czyscilem to pękło i lezy gdzies tam w oknie; nawet fotek stamtad nie mam, ale nadrobie soon.Jak masz namiar na jakies ciekawe bunkry/schrony/stanowiska to zaznacz je na mapie (najlepiej google, bo tam widac calosc Serbow).Moge pokazac Ci kilka w Krążkówku.Chodzi mi o dokumentacje takich miejsc na stronie WWW.Na deser cos z Glogau :-D Namiar od znajomego z miasta.... Jelsi wiecie gdzie to jest, to plizzz nie zdradzajcie miejsca, nie chce zeby jakis debil wpadl tam ze sprayem i powyrywal kable :/Interesuje mnie tez lista bunkrow Oderstellung na mapce w dobrej skali, okolice Glogau az do Bytomia Odrzanskiego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Yedyny Napisano 31 Marzec 2007 Autor Share Napisano 31 Marzec 2007 2. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Yedyny Napisano 31 Marzec 2007 Autor Share Napisano 31 Marzec 2007 3. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Yedyny Napisano 31 Marzec 2007 Autor Share Napisano 31 Marzec 2007 4. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Yedyny Napisano 31 Marzec 2007 Autor Share Napisano 31 Marzec 2007 5. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mieszko_1 Napisano 6 Kwiecień 2007 Share Napisano 6 Kwiecień 2007 To teraz kolej na mniePierw wyszło trzech OBCYCH Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mieszko_1 Napisano 6 Kwiecień 2007 Share Napisano 6 Kwiecień 2007 dwa hałery Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mieszko_1 Napisano 6 Kwiecień 2007 Share Napisano 6 Kwiecień 2007 pogrzebacz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mieszko_1 Napisano 6 Kwiecień 2007 Share Napisano 6 Kwiecień 2007 menacha z grawerką Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mieszko_1 Napisano 6 Kwiecień 2007 Share Napisano 6 Kwiecień 2007 kolejny pigrzebacz-ten robił za śledzia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mieszko_1 Napisano 6 Kwiecień 2007 Share Napisano 6 Kwiecień 2007 i po wykopaniu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mieszko_1 Napisano 6 Kwiecień 2007 Share Napisano 6 Kwiecień 2007 i na koniec czyszczenie kieszeni Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.