METAKS Napisano 1 Marzec 2007 Autor Napisano 1 Marzec 2007 Witam. Jestem kolekcjonerem odznak i odznaczeń polskich, także dla hobby bardzo czesto odwiedzam rozmaite rekonstrukcje historyczne na terenie całego kraju. Chciałbym jednak założyć własna grupe rekonstrukcyjną, całkowicie inna niż wiekśzość obecnie działających.Chciałbym, aby grupa taka ( stowarzyszenie) budowała na podstawie planów, zdjęć i pomiarów rekonstrukcje dział,haubic, armat i możdziezy itp, wchodzących w skład 23 PAL.Oczywiscie nie wszystko naraz. Ja ze swej strony powiedzieć moge, iż mam dostęp do wielu pomocnych, ciężkich maszyn, umiejętność obróbki metali, a także dysponuje określona suma pieniędzy, ktorą mogę na ten cel przeznaczyć.Poszukuje osob z terenu śląska i zagłębia dąbrowskiego, ktorzy podobnie jak i ja swoje wolne chwile poświecają swemu hobby - historii naszego regionu. Poszukuje osób, ktorzy zechcą wraz ze mna realizować cele stowarzyszenia, ktorzy nie będą tylko brać, ale będą umieli dawać, tworzyć i cieszyć się tym. Nie musisz mieć jakiegos konkretnego wieku, wykształcenia,stanu konta, czy nawet munduru. Ważne aby byly chęci i zapał. Osobom, ktorzy potrafią tylko gadać" czyli tzw bajkopisarzom z góry dziekujemy. Szukam ludzi kreatywnych. Będę też wdzięczny wszystkim osobom, ktorzy takie stowarzyszenie juz zakładali i chcieliby słyżyć radą i pomocą przy jego tworzeniu.Moj meil: swojtas1@wp.plGG: 1336602
jazlowiak Napisano 1 Marzec 2007 Napisano 1 Marzec 2007 Dysponujemy w Sochaczewie kompletną lufą z zamkiem od armaty wz.97 kal.75 mm - te armaty to był fundament PAL-ów. Kontakt na mnie: jazlowiak@hot.pl
73pp Napisano 1 Marzec 2007 Napisano 1 Marzec 2007 Witam METAKS.Jestem członkiem stowarzyszenia GRH G.O. ŚLĄSK odtwarzamy pułki śląskie: 11pp, 73pp, 75pp, chętnie służymy radą i pomocą. Link do naszej strony: http://www.profort.org.pl/Pozdrawiam
kozakk88 Napisano 4 Marzec 2007 Napisano 4 Marzec 2007 bardzo ciekawa inicjatywa... ;) :) ale pewnie po raz kolejny okaże sie ze największym problemem nie jest brak sprzętu... tylko brak koni do zaprzęgu...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.