Skocz do zawartości
  • 0

filiżanki...

Walwuch

Pytanie

Napisano
Witam
Znalazłem dziś 2 filiżanki, przykrywkę od cukierniczki, potłuczony dzbanek i inne duperele, na dnie niektóre rzeczy mają sygnaturę w postaci korony, oraz napisu Bavaria bądź Silesia. Co oznaczają te napisy? Jeśli są to firmy, to w jakich latach działały? I jaka może być wartość tych rzeczy? (nie zamierzam sprzedawać tego na allegro, pójdzie do mojej kolekcji :) )

Z góry dzięki

2 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Hmm z fotami będzie bardzo ciężko, jeśli dobrze pójdzie, to dopiero miałbym je w następny weekend..
Jedyne co mogę w tej chwili zrobić, to opisać, nad napisem Bavaria" oraz Silesia" jest korona oraz jakiś mały ornament w postaci liści, gałązek etc. Cały monogram jest zielony.
Napisano
Witam
Znalazłem dziś 2 filiżanki, przykrywkę od cukierniczki, potłuczony dzbanek i inne duperele, na dnie niektóre rzeczy mają sygnaturę w postaci korony, oraz napisu Bavaria bądź Silesia. Co oznaczają te napisy? Jeśli są to firmy, to w jakich latach działały? I jaka może być wartość tych rzeczy? (nie zamierzam sprzedawać tego na allegro, pójdzie do mojej kolekcji :) )

Z góry dzięki

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie