Dakor Napisano 24 Luty 2007 Autor Napisano 24 Luty 2007 Może nie dokładnie sama łuska bo wiem że jest to 8x50 R Mannlicher, producent:Georg Roth, Wiedeń , ale chodzi mi o to w jakich latach produkowano te naboje tylko z monogramen producenta.
Walwuch Napisano 24 Luty 2007 Napisano 24 Luty 2007 Napewno były produkowane za czasów cesarstwa Austro-Węgierskiego. Później zmieniono system oznaczeń i zrezygnowano z monogramów...
Dakor Napisano 24 Luty 2007 Autor Napisano 24 Luty 2007 Dzięki. Przy okazji to monogram znajduje się również na dnie pocisku :-)
Walwuch Napisano 24 Luty 2007 Napisano 24 Luty 2007 No to widzę, że całkiem niezły pocisk znalazłeś. Ja niestety w swojej kolekcji takiego nie mam :( Pamiętaj o zbiciu spłonki i przewierceniu łuski!
Pytanie
Dakor
Może nie dokładnie sama łuska bo wiem że jest to 8x50 R Mannlicher, producent:Georg Roth, Wiedeń , ale chodzi mi o to w jakich latach produkowano te naboje tylko z monogramen producenta.
3 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.