Cronos Napisano 21 Luty 2007 Autor Share Napisano 21 Luty 2007 Mam głupi problem. Posiadałem miedzianą monetę 1 Kopiejka z 1908 roku. Była dość mocno pokryta brudem i patyna, więc wyczyściłem ja delikatna szczoteczka i mleczkiem Cif. I na początku po wyczyszczeniu wyglądała bardzo ładnie, jednak jak tylko wyschła pokryła się czerwonym nalotem i dziwnymi wżerami tak że nawet literki stały się nieczytelne. Da się ją jeszcze jakoś uratować bo trochę szkoda mi jej.Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sopel69 Napisano 22 Luty 2007 Share Napisano 22 Luty 2007 Niestety monetka to już zwłoki, poszukaj innej kopiejki nie będzie to zbyt trudne bo zostało ich prócz twojej 40 000 008. Ale na przyszłość, nie czyść monet Cifem, bo to grzech śmiertelny", co by było gdyby to był rarytasik. A że szkoda to dobrze powodzenia.pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cronos Napisano 22 Luty 2007 Autor Share Napisano 22 Luty 2007 heh dzieki za odpowiedźPozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.