kamdrum Napisano 21 Luty 2007 Autor Share Napisano 21 Luty 2007 Witam!Czy ktoś wie może czy śruba oznaczona numerem 23,24 na załączonym rysunku ma normalny gwint, oraz jaką rolę pełni zatyczka 22? Próbuję rozkręcić tę cześć i nie mogę - śruba obraca się w miejscu. Nie wiem jednak, czy jest to spowodowne uszkodzeniem gwintu, czy tym, że element 22 jakoś ją trzyma,a nie mogę znaleźć na nim żadnego gwintu... Będę wdzięczny za poradę fachowców :)Pozdrawiamkamdrum Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kloki Napisano 21 Luty 2007 Share Napisano 21 Luty 2007 Witam.Elementy oznaczone na rysunku jako 23 i 24 to nie sruby, lecz czesci skladajace sie na element blokujacy pokrywę puszki nabojowej. Sruby od pudelka są oznaczone jako 25,26,27 (brakuje na rysunku jeszcze jednej). To odnosnie bledow, a teraz konkrety.Jezeli chodzi o odkrecenie pudelka. Po obu stronach znajdywac sie powinny po 2 sruby (jedna mniejsza, druga wieksza). Aby odkrecic ta wieksza, nalezy najpierw odkrecic tą mniejsza (tzw. zabezpieczającą). Odpowiedz na Twoje pytanie - tak, sruby mocujace pudelko maja normalny gwint.Teraz kwestia elementu 22. Jest to kołeczek trzymający spust. Wystarczy go wybić. To samo element 20 i element trzymający spust, który nie jest opisany na rysunku.Pozdrawiamkloki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kloki Napisano 21 Luty 2007 Share Napisano 21 Luty 2007 Aha i jeszcze odnosnie elementow 22,23 i 24. 24- wyprofilowana tulejka blokująca dno pudelka nabojowego23- sprezyna wypychająca tulejkę22 - kołeczek trzymający cały mechanizmAby rozebrac ten mechanizm nalezy wybic kołeczek i wypchnąć cały mechanizm blokujący denko puszki amunicyjnej.Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kloki Napisano 21 Luty 2007 Share Napisano 21 Luty 2007 Jezeli mialbys jeszcze problem, wstawiam Twoje zdjecie z oznaczonymi:na czerwono kołeczkami, które trzeba wybićna niebiesko sruby do odkreceniaPo zdemontowaniu tych elementów reszta sama się rozkłada.Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamdrum Napisano 22 Luty 2007 Autor Share Napisano 22 Luty 2007 Przede wszystkim dziękuję za tak wyczerpującą odpowiedź! ... ale wygląda na to, że nie sprecyzowałem co chciałem rozebrać. W rzeczywistości chodziło mi o to, jak zamontować denko(nr 30), którego jeszcze nie posiadam :) Uznałem,że będę musiał odkręcić tulejkę nr 24, żeby móc założyć wspomniane denko i chciałem zawczasu się do tego przygotować, jednak, jak już pisałem, wykręcić się jej nie da. W jaki więc sposób zakłada się denko? Czy stanie się to oczywiste, kiedy będę je mial w rękach :) ?Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaca2003 Napisano 22 Luty 2007 Share Napisano 22 Luty 2007 Wciskasz denko i przesuwasz ku przodowi.Kołek sam zaskakuje.Demontaz przeprowadzasz odwrotnie do montażu.Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kloki Napisano 22 Luty 2007 Share Napisano 22 Luty 2007 Witam.Tak jak napisał Jaca. Jednakże zależy to także od stanu zachowania Twojego pudełka. Przeważnie sprężyna się zachowuje i działa bezproblemowo, jednak może się zdarzyć, że pęknie, tudzież zostanie strawiona przez rdze.Najprościej - napisz czy częśc numer 24 w Twoim pudełku działa, t.j. czy się wciska i odbija spowrotem.Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.