Robpasz Napisano 28 Październik 2003 Autor Napisano 28 Październik 2003 Witam!POszukuje wszelkich informacji na temat akcji Synteza, ktora zostala przeprowadzona w czasie wojny, przed nalotami przez agentow AK w fabryce Hydrierwerke. Bardzo ciekawy moment historii, ktory zdecyowal o losach polickiej fabryki. Jak mozna zdobyc o tej akcji info? Czy ktos cos wie?Poszukuje takze innych informacji o fabryce hydrierwerke, moze komus cos wpadlo w rece. Dodam, ze jestem autorem stron www.politz.republika.pl i www.hydrierwerke.prv.pl (to jedno i to samo). Bede bardzo wdzieczny za kazde info, kazdy slad zwiazany z tym tematem.Pozdrawiam!Robert robpasz@poczta.fm
Gambit Napisano 28 Październik 2003 Napisano 28 Październik 2003 Zaznaczam iż kolega Robpasz zamieścił powyższe linki nie jako autoreklamę tylko w celu uniknięcia podawania mu jako źródła ewentualnych informacji jego własnej strony :)Pozdrawiam.
Robpasz Napisano 28 Październik 2003 Autor Napisano 28 Październik 2003 dokladnie tak, juz wczesniej pytalem o ten temat (fabryki) i podawano mi jako zrodlo informacji, moje wlasne strony... :))))Dowiedzialem sie juz, ze powstal film TVP o tej akcji... wie ktos moze cos wiecej... ???Robert
Gambit Napisano 28 Październik 2003 Napisano 28 Październik 2003 Wiem tylko że Pan Wojtek Stojak i Arek Pawełek zrobili odcinek KPS`u w Policach razem z imć Red. Grażewiczem. Trochę tam było o technologii produkcji syntetycznej benzyny ale o projekcie Synteza chyba tam nic nie było - obejrzę jeszcze raz i dam znać.
Domino(*) Napisano 28 Październik 2003 Napisano 28 Październik 2003 Paru gości grzebie gdzieś koło fabryki i wyciągają nieśmiertelniki.Nawet po 6-8 dziennie:))).Jeszcze jakbym wiedział gdzie...:>Pzdr
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.