Mauser98k Napisano 20 Luty 2007 Autor Share Napisano 20 Luty 2007 Witam, moje pytanie brzmi nastepująco: Czy w Polsce jest możliwość kupna takiego pokrowca wykonanego przez firmę sturm? Zależy mi na kupnie w Polsce. Pozdrawiam i z góry dziekuję Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mauser98k Napisano 21 Luty 2007 Autor Share Napisano 21 Luty 2007 To może inaczej, gdzie można dostać dobrą replikę GUMOWANEGO pokrowca na gasplane? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Klaus BOLS Napisano 21 Luty 2007 Share Napisano 21 Luty 2007 czy jest szansa na zrobienie sobie takiego samodzielnie?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boruta Napisano 21 Luty 2007 Share Napisano 21 Luty 2007 W sumie pokrowce na pałatkę oficerską są gumowane i pewnie by się nadawały, choć kolor pewnie trochę inny.Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mauser98k Napisano 21 Luty 2007 Autor Share Napisano 21 Luty 2007 Boruta, mógłbyś powiedzieć coś więcej o tym pokrowcu, gdzie go można kupić itp.? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Klaus BOLS Napisano 21 Luty 2007 Share Napisano 21 Luty 2007 jakbym szył to do reco, do filmu juz mam takowe poszyte, moge zademonstrowac jak znajde fotke pozdrawiam klaus Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mauser98k Napisano 21 Luty 2007 Autor Share Napisano 21 Luty 2007 Jesli mógłbyś to chętnie bym zobaczył te pokrowce do filmu. PS. Apel o gasplanentasche ze sturma nadal aktualny ;-) Pozdrowionka Mauser98k Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stadler Napisano 22 Luty 2007 Share Napisano 22 Luty 2007 Sturm chyba takich nie robi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Albert Napisano 22 Luty 2007 Share Napisano 22 Luty 2007 Sturm takich nie robi tylko sprzedaje z demobilu NVA... ale ostatnio i o ten produkt trudno.... sam poszukuje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mauser98k Napisano 22 Luty 2007 Autor Share Napisano 22 Luty 2007 To skąd wziąść gasplane? Może z alledrogo za 30 zeta? http://allegro.pl/item167097121_gasplane_wh_i_ss_rekonstrukcja.html Podobno można zaimitować gumowanie przesadnie nakładając impregnat do ubrań. P.S Może ktoś ma wykrój? Jeżeli tak to prosiłbym o wysłanie go na e-mail mauser98@poczta.fm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Albert Napisano 22 Luty 2007 Share Napisano 22 Luty 2007 Ale ten wzor... jak juz i tak na pocztkowy okres wojny sie nie nadaje.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Horst Napisano 22 Luty 2007 Share Napisano 22 Luty 2007 To co pokazałeś się w ogóle nie nadaje do rekonstrukcji! Takiej lipy dawno nie widziałem... nie bierz za darmo ani nawet za dopłatą :)) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mauser98k Napisano 23 Luty 2007 Autor Share Napisano 23 Luty 2007 Może kolega Horst by mi coś polecił? Czytając jego posty doszłem do wniosku że jest bardzo szczegółowy w rekonstrukcji, więc może polecił by mi coś ciekawego... PS. Oczywiście jest wielu szczegółowych na tym forum ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Horst Napisano 23 Luty 2007 Share Napisano 23 Luty 2007 Dobrym rozwiązaniem byłaby powojenna gasplane BW w ceratrowym pokrowcu jak pisał Albert, ale nie wiem gdzie można je kupić... może ebay.de? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Klaus BOLS Napisano 23 Marzec 2007 Share Napisano 23 Marzec 2007 czy umiałby ktos wywrócić swoj pokrowiec, i zrobci fotki szwów, i przeszyc od srodka, szczegółnie jak szyte jest dno pokrowca. proszę uprzejmiepozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
victor Napisano 23 Marzec 2007 Share Napisano 23 Marzec 2007 Bradzo proszę :))Jak widać pokrowiec uszyty jest z jednego kawałka materiału z długości, zawinięty i zaszyty. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
victor Napisano 23 Marzec 2007 Share Napisano 23 Marzec 2007 Lewa strona spodniej tylnej części pokrowca.Z tym, że jest to tak chytrze uszyte, żę ten jeden kawałek materiału nie jest w formie prostokąta a raczej trapezu o długich ścinach bocznych.Zwęża się u góry z tyłu a rozszerza u góry z przodu, dodatkowo z tyłu robiąc daszek z bocznymi jakby to nazwć skrzydelakmi tworzącymi boki klapki. Wyższa szkoła jazdy... trzeba by było taki rozpruć by zrobić z tego szablon inaczej mierzenie nic nie da.. wyjdzie jakieś homonto" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
victor Napisano 23 Marzec 2007 Share Napisano 23 Marzec 2007 Niestety Masuerku nie jest to prosty element do wykroju jakby się mogło wydawać na pierwszy rzut oka. Do szycia jak najbardziej prosty ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Klaus BOLS Napisano 24 Marzec 2007 Share Napisano 24 Marzec 2007 ot taki egzemplarz probny chałupniczej robotypozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stadler Napisano 24 Marzec 2007 Share Napisano 24 Marzec 2007 (xx_) Co to jest? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Klaus BOLS Napisano 24 Marzec 2007 Share Napisano 24 Marzec 2007 filmowa produkcja kolego :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stadler Napisano 24 Marzec 2007 Share Napisano 24 Marzec 2007 Nie no bo jakiś taki poplamiony... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Klaus BOLS Napisano 24 Marzec 2007 Share Napisano 24 Marzec 2007 zrobiony z plaszcza gumowanego, a plaszcz taki troche przyplamiony był niewiadomą substancją. Ale to proba tylkopozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mauser98k Napisano 25 Marzec 2007 Autor Share Napisano 25 Marzec 2007 Victor, dzięki za fotki. Może będzie z tego pokrowiec... W poniedziałek idę do pasmanterii, jak zacznę szyć to dam fotki ( ile wogóle zacznę :-P ) Pozdrawiam Ps. Może jednak jedzie ktoś niedługo do sturma? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Klaus BOLS Napisano 26 Marzec 2007 Share Napisano 26 Marzec 2007 jestem na takim etapie produkcji jeszcze napy i kilka drobiazgów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.