Skocz do zawartości

Pokrowiec na gasplane ze sturma

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Witam, moje pytanie brzmi nastepująco: Czy w Polsce jest możliwość kupna takiego pokrowca wykonanego przez firmę sturm? Zależy mi na kupnie w Polsce.

Pozdrawiam i z góry dziekuję
Napisano
W sumie pokrowce na pałatkę oficerską są gumowane i pewnie by się nadawały, choć kolor pewnie trochę inny.
Pozdrawiam
Napisano
Jesli mógłbyś to chętnie bym zobaczył te pokrowce do filmu.
PS. Apel o gasplanentasche ze sturma nadal aktualny ;-)

Pozdrowionka Mauser98k
Napisano
To skąd wziąść gasplane? Może z alledrogo za 30 zeta? http://allegro.pl/item167097121_gasplane_wh_i_ss_rekonstrukcja.html Podobno można zaimitować gumowanie przesadnie nakładając impregnat do ubrań.
P.S
Może ktoś ma wykrój? Jeżeli tak to prosiłbym o wysłanie go na e-mail mauser98@poczta.fm
Napisano
To co pokazałeś się w ogóle nie nadaje do rekonstrukcji! Takiej lipy dawno nie widziałem... nie bierz za darmo ani nawet za dopłatą :))
Napisano
Może kolega Horst by mi coś polecił? Czytając jego posty doszłem do wniosku że jest bardzo szczegółowy w rekonstrukcji, więc może polecił by mi coś ciekawego...
PS. Oczywiście jest wielu szczegółowych na tym forum ;-)
Napisano
Dobrym rozwiązaniem byłaby powojenna gasplane BW w ceratrowym pokrowcu jak pisał Albert, ale nie wiem gdzie można je kupić... może ebay.de?
  • 1 month later...
Napisano
czy umiałby ktos wywrócić swoj pokrowiec, i zrobci fotki szwów, i przeszyc od srodka, szczegółnie jak szyte jest dno pokrowca. proszę uprzejmie

pozdrawiam
Napisano

Lewa strona spodniej tylnej części pokrowca.
Z tym, że jest to tak chytrze uszyte, żę ten jeden kawałek materiału nie jest w formie prostokąta a raczej trapezu o długich ścinach bocznych.
Zwęża się u góry z tyłu a rozszerza u góry z przodu, dodatkowo z tyłu robiąc daszek z bocznymi jakby to nazwć skrzydelakmi tworzącymi boki klapki. Wyższa szkoła jazdy... trzeba by było taki rozpruć by zrobić z tego szablon inaczej mierzenie nic nie da.. wyjdzie jakieś homonto"

Napisano
Niestety Masuerku nie jest to prosty element do wykroju jakby się mogło wydawać na pierwszy rzut oka. Do szycia jak najbardziej prosty ;)
Napisano
Victor, dzięki za fotki. Może będzie z tego pokrowiec...
W poniedziałek idę do pasmanterii, jak zacznę szyć to dam fotki ( ile wogóle zacznę :-P )
Pozdrawiam

Ps. Może jednak jedzie ktoś niedługo do sturma?

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie