Skocz do zawartości
  • 0

podwozie chyba jaszcza

KRAG

Pytanie

Napisano

Witam
Znalazłem podwozie prawdopodobnie jest to jaszcz, ale nie mam pojęcia do jakiej armaty i czy jest to polski,czy też niemiecki. Czy ma ktoś fotki lub schemat jak to wyglądało w całości? Może ktoś wie do czego to jest?

9 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Egzemplarz pochodzi z centralnej Polski. Prawdopodobnie (sądząc po budowie jest to niemieckie
Napisano
Wielka szkoda że ten przodek nie jest polski :-(

Widziałem kidyś świetną stronkę o całym ekwipunku artyleryjskim (w tym przodki i jaszcze), ale to była stronka rosyjska. Za to było b.dużo zdjęć,grafik i przektojów, także niemieckich.
Niestety, wszystko było cyrylicą i za chiny ludowe nie mogę namierzyć teraz tej stronki.
Napisano
Dowiedziałem się że jest to przodek działa (artyleryjski). Ma ktoś może fotki takich rzeczy?
Napisano

Witam
Znalazłem podwozie prawdopodobnie jest to jaszcz, ale nie mam pojęcia do jakiej armaty i czy jest to polski,czy też niemiecki. Czy ma ktoś fotki lub schemat jak to wyglądało w całości? Może ktoś wie do czego to jest?

Napisano
Niestety nie zmierzyłem a mam to na działce ale mniej więcej szerokośc 125cm długośc bez haka i dyszla ok 150-160cm

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie