Witam. Trafiła mi się ostatnio dziwna łuska (dziwna, bo jej bicia nie mogę znaleźć na żadnej stronie o łuskach). Spróbujcie pomóc w jej identyfikacji.
Bicia łuski: NA godzinie 12 duża litera T", na godzinie 6 liczba 13" (podstawa w stronę krawędzi); Innych oznaczeń nie posiada.
Wymiary łuski: jest krótsza i o większej średnicy niż typowa łuska mauser. Przybliżone wymiary: wysokość ok. 53 mm, średnica komory ok. 12,5/13 mm, średnica górnej części (po zwężęniu) ok. 9mm (aczkolwiek ten wymiar może być niedokładny, poniewać w tej części łuska jest lekko zgnieciona).
Łuska nie posiada charakterystycznego wcięcia nad spłonką.
Wybaczcie brak zdjęcia ale niestety nie mam cyfrówki. Pozdrawiam i oczekuję z niecierpliwością na podpowiedzi. MILBAS
Pytanie
milbas
Bicia łuski: NA godzinie 12 duża litera T", na godzinie 6 liczba 13" (podstawa w stronę krawędzi); Innych oznaczeń nie posiada.
Wymiary łuski: jest krótsza i o większej średnicy niż typowa łuska mauser. Przybliżone wymiary: wysokość ok. 53 mm, średnica komory ok. 12,5/13 mm, średnica górnej części (po zwężęniu) ok. 9mm (aczkolwiek ten wymiar może być niedokładny, poniewać w tej części łuska jest lekko zgnieciona).
Łuska nie posiada charakterystycznego wcięcia nad spłonką.
Wybaczcie brak zdjęcia ale niestety nie mam cyfrówki.
Pozdrawiam i oczekuję z niecierpliwością na podpowiedzi.
MILBAS
3 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.