Skocz do zawartości

porównanie Tessoro a Minelab

Robcio

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Witam. Bardzo trudno mi wybrać wykrywacz który spełniłby założenia: zarówno kolor ( monety ) jak i militarka. Zastanawiam się nad zakupem X 70 lub Sovereign GT. Niedawno uzyskałem interesujace wiadomości o Tessoro 9 sugerowano mi Vaquerro lub Cibolę)
Jesli ktoś uzywał ww. wykrywaczy czy mogłby ustosunkować się do powyższego problemu wyboru. Z góry dziekuję.
Napisano
Witam!

Do konkurencji z X70 czy Sovereignem na kolor i jednocześnie militarkę, bardziej adekwatny będzie Tejon niż Cibola/Vaq.
Jeśli nie przejmujesz się ergonomią i nie będzie Ci przeszkadzać waga, to Sovereign będzie dobrym wyborem.

Pozdrawiam

VW
Napisano
Sprawa wygląda tak ja mam Cibole a kolega Muszkietera, zasięgi porównywalne choć Minelab bardziej sieje na boki (co może być denerwujące w zaśmieconym terenie. W Ciboli brak all metalu co się czasem by przydało. Muszkieter jest po za tym ciężki choć pewnie idzie się przyzwyczaić. ja osobiście teraz bym kupił Tesoro Tejon. W Tesoro cenie niezawodność, bardzo solidne wykonanie, prostotę obsługi oraz to ze jest bardzo lekkie. Niestety nie miałem okazji przetestować wymienionych przez ciebie modeli choć czytając forum idzie zauważyć ze są chwalone mnie jednak zniechęca istnienie wyświetlacz oraz plastykowy (polimerowy) profil wysięgnika.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie