junkers323 Napisano 13 Luty 2007 Autor Napisano 13 Luty 2007 Witam prosze o weryfikacje oryginalności tego pasa.I jeśli to możliwe z jakiego okresu wojny pochodzi.
junkers323 Napisano 13 Luty 2007 Autor Napisano 13 Luty 2007 Witam prosze o weryfikacje oryginalności tego pasa.I jeśli to możliwe z jakiego okresu wojny pochodzi.
nino83 Napisano 13 Luty 2007 Napisano 13 Luty 2007 Ziomuś,ten pas jest z IIWŚ,klamra wygląda na oryginal a co do skóry to poszukaj bić.A tak apropos,nie chcesz go opylic?Pozdro/
R51 Napisano 13 Luty 2007 Napisano 13 Luty 2007 Stan zachowania skóry, wytarcie aluminium, czy wreszcie wykonanie wskazują że to oryginał. Sygnatura nic mi nie mówi (ale z pewnością są osoby, które posiadają spis wytwórni produkujących klamry- z pewnością się odezwą). Nie doszukałem się nigdzie na zdjęciach daty produkcji, jednak jeslibym miał strzelać, to obstawiłbym przełom lat 30 i 40. W 1938 roku natłukli najwięcej tego ciarastwa w ramach przygotowań do zbliżającej się wojny, więc gdybym miał strzelać to podałbym ten rok. Pozdrawiam
R51 Napisano 13 Luty 2007 Napisano 13 Luty 2007 Aha 101 to chyba długość pasa. Zmierz go to okarze się, czy miałem rację.
Pytanie
junkers323
Witam prosze o weryfikacje oryginalności tego pasa.I jeśli to możliwe z jakiego okresu wojny pochodzi.
13 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.