Skocz do zawartości

Jaki sprzęt do penetracji klasztoru?

281

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Witam szanownych kolegów i koleżanki!
Jestem zainteresowany dość ciekawym terenem w koło klasztoru i nawet w samym klasztorze.Zgodę i chęci mam ale nie wiem jakiego sprzętu użyć do penetracji klasztoru i terenu jego.Chodzi mi o sprzęt raczej zaawansowany bo chciał bym przewidzieć co może się kryć za ścianą(w jakimś stopniu dokładności o ile to możliwe)mam na myśli pustą przestrzeń.Jak ktoś może naprowadzić mnie na taki sprzęt to będę wdzięczny.
Pozdr.281
Napisano
Witam ponownie!
Szanowni koledzy nie chce mi się wierzyć że nikt nic nie wie!
Nie chodzi mi o sprzęt serii MATRIX ale coś co może mi pomóc np.georadar.Czy się sprawdzi,nie wiem?Ale może ktoś miał do czynienia z takimi rzeczami?Sprzęt to nie tylko przecież wykrywacze metali.
Pozdrawiam 281!
Każdy post w tym kierunku może dużo pomóc.
Napisano
Przepraszam za nie jasność,ale ten klasztor był kiedyś a dzisiaj pełni inną funkcje.
Chłopaki no jak wam nie wstyd ;)
A moja żona już ............!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
klasztor ci z głowy wybije!!!!!!!!!
Pozdrawiam 281!
Napisano
Wykrywacz z dorą z dyskryminacją i z mozliwością regulacji czułości wykrywacza na przedmioty metalowe ( w takich miejscach jest duzo przedmiotów metalowych i to daje zawężony obszar czułości wykrywacza na metale co daje mozliwość dokładnej lokalizacii przedmiotu.)
Napisano
PUMA1!
Nie wiem czy za ścianą są przedmioty metalowe,więc nie wiem czy chodzi o taki sprzęt jak piszesz.Mi bardziej chodzi o takie miejsca jak zamurowane drzwi czy też np. kominki(bo przecież kiedyś tak ogrzewano klasztory)i na dzień dzisiejszy nie jestem wstanie powiedzieć co się tam może kryć.Wiem tylko tyle że tam takie miejsca były.A jakiegoś czasu zajmowane były przez wermacht i obawiam się za ścianą może ukrywać się niespodzianka.Gdyby niespodzianki nie było to chciał bym wiedzieć czy sprzęt którego użyje powiedział by mi czy przestrzeń za cegłami jest pusta.
Pozdrawiam 281!
Napisano
Jak już wyżej wspomniałem to na dzień dzisiejszy klasztor pełni zupełnie inną funkcje.Jedyne co zostało we władzach kościelnych to kościół przyklasztorny,dzisiaj parafialny.A więc modus HABIT nie przejdzie;)
PUMA1-najtaniej to może by było ale nie mogę tego zrobić bo dyrekcja się nie zgodzi na taką akcje.
Pozdr.281!
Napisano
Teren klasztoru jest prawdopodobnie objęty ochroną konserwatorską i cały wątek powinien być usunięty przez moderatora działu ze stosownym wyjaśnieniem dotyczącym ochrony stanowisk archeologicznych jak również ustawy o zabytkach.
Napisano
Masz racje armand!
Ten klasztor jest objęty ochroną konserwatorską,i nie mam zamiaru łamać prawa.A mi chodzi wyłącznie o sprzęt którym mogli byśmy takie miejsca zlokalizować,nie naruszając struktury zabytku.
Pozdrawiam 281!
Napisano
Witam .
Ja myślę , że dobry będzie Tesoro Tejon .
Używałem go z dużym powodzeniem właśnie w takim terenie .
Podwójna dyskryminacja - {alternatywna } i szybkie przrchodzenie do trybu statycznego zrobią swoje.
Pozdrawiam
- woojec -
Napisano
Witam!
Mogli byście spisać gdzie i jak taki sprzęt pożyczyć,lub może ktoś ze znajomych ma?
WOOJEC!daj jakiegoś linka jak ten sprzęt wygląda,ok?
zaznaczę tylko że mam ograniczony dostęp do internetu i nie mogę tego sprawdzić.W pobliżu pytałem i nic.Teren to poznań i okolice.
Pozdr.281

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie