Skocz do zawartości
  • 0

co to za obręcz?

anty-szkodnik przysypywacz

Pytanie

Napisano
Witam.Dopiero zacząłem przygodę z poszukiwaniami a j€ż mam problemy. Znalazłem taką obręcz którą nie mogę zidetyfikować,bo i gdzie.Obręcz została znaleziona w lesie Grudziądzkim z różnymi innymi fantami.Były tam rury od panzerfaustów,taka mała tabliczka rejestracyjna wym.9cm na 8cm(u góry-C-38 ,pod spodem- 713).Przypadkiem dowiedziałem się że gdzieś u nas w lesie bronili się esesmani z brygady Herman Goering.Może to po nich ta pamiątka?Dodam jeszcze że znalazłem tam super butelkę z zamknięciem (wieża Klimek),słoiki po miodzie z zachowaną naklejką i drugi jakiś typu wek,i różne inne rzeczy.

10 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Huball, dzięki za gratulacje.Osobiście nie przepadam za esesmanami ani za ruskimi ale liczą się pamiątki ...jakie by nie były.Na razie na allegro nie znalazłem obręczy do porównań.Chociaż dla mnie większą frajdą jest coś trafić,a potrafię się ucieszyć z byle dupereli (np. butelka z Klimkiem).Pozdrawiam i jeszcze raz dzięki JAC
Napisano
Huball, dzięki za gratulacje.Osobiście nie przepadam za esesmanami ani za ruskimi ale liczą się pamiątki ...jakie by nie były.Na razie na allegro nie znalazłem obręczy do porównań.Chociaż dla mnie większą frajdą jest coś trafić,a potrafię się ucieszyć z byle dupereli (np. butelka z Klimkiem).Pozdrawiam i jeszcze raz dzięki JAC
Napisano
Witam.Dopiero zacząłem przygodę z poszukiwaniami a j€ż mam problemy. Znalazłem taką obręcz którą nie mogę zidetyfikować,bo i gdzie.Obręcz została znaleziona w lesie Grudziądzkim z różnymi innymi fantami.Były tam rury od panzerfaustów,taka mała tabliczka rejestracyjna wym.9cm na 8cm(u góry-C-38 ,pod spodem- 713).Przypadkiem dowiedziałem się że gdzieś u nas w lesie bronili się esesmani z brygady Herman Goering.Może to po nich ta pamiątka?Dodam jeszcze że znalazłem tam super butelkę z zamknięciem (wieża Klimek),słoiki po miodzie z zachowaną naklejką i drugi jakiś typu wek,i różne inne rzeczy.
Napisano
Na bręczy jest wybity numer 68.Obwód mierzony miarą krawiecką 67,5 cm.Dookoła rozmieszczone jest 14 par otworów fi 3mm.Szerokośc obręczy w węższym miejscu 3cm,w najszerszym 6 cm.Długość jednego z czterech otworów 2 cm,szer.1 cm.Dziękuję za zainteresowanie i pozdrawiam.
Napisano
No to zobaczcie orginalny hełm spodochroniarski:
http://www.allegro.pl/item166008358_helm_spadochronowy_m38_fallschirmjager_oryginal.html
Napisano
Do Admina.
Przepraszam , strzeliłem gafę" i nie wiem jak usunąć linka.
Może ktoś wie jak go usunąc.
Prosze postarać sie nie traktować jako eklam" , pleeeeaase !!!.
Z poważaniem.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie