Skocz do zawartości

artykuł w wyborczej

Rekomendowane odpowiedzi

Artykuł zawiera dużo prawdy, jednak dane o grupach sa chyba sprzed kilku lat. Polski wrzesień" z tego co wiadomo nie ostnieje, o mojej grupie Odwach" zapomniano dodać że zajmujemy się także odtwarzaniem Polaków z okresu wojny obronnej 1939 roku.

Muszę zacytować fragment: Na pokazach zasłaniane są najbardziej widoczne symbole faszystowskie. - Chodzi o to, żeby nie drażnić widzów, szczególnie starszych, bo niektórzy patrzą na nas z uśmiechem, ale są też tacy, którzy są przerażeni - mówi "Heini, rekonstruktor SS. Na szczęście publiczność coraz bardziej interesuje się pokazami i działaniem GRH. - Kiedyś podjechaliśmy motorem na stację benzynową. Kompletne umundurowanie niemieckie, MG-ta zamontowana na koszu itp. Obsługa stacji była przerażona, myśleli, że to wojna albo napad - opowiada Pauli, motocyklista niemiecki. - Kiedy rok później tankowaliśmy w tym samym miejscu, to już pytali, o której będzie bitwa..."
Ciekawe kto zasłania, jak i co (plastrem?)? Bo jakoś się z tym nie spotkałem. No i szczyt kretynizmu niejakiego Heiniego" tzn zajeżdżanie motorem na stację benzynową w pełnym umundurowaniu i oporządzeniu i w dodatku chwalenie się tym. Aż prosi się o zdjęcie w Fuck'cie". I jakoś brak reakcji kolegów na to. A po d... dostaną wtedy wszyscy odtwarzający właśnie niemców.

Czy aby chodzi ci o inscenizacje czy bardziej o symbole faszystowskie ? Bo tak obserwuje cie od jakiegoś czasu i coś mi tak zalatuje narodowym socjalizmem żeby nie być gołosłownym to dam ci tu linka z twoimi wypowiedziami na wschodzie nie było kultury http://www.odkrywca.pl/pokaz_watek.php?id=404916 -pozdro

Kolego... nie będę bawił sie z Tobą w pyskówki bo to nie miejsce na to. Mówimy tu o konkretnym artykule i to pozytywnym!!! Ja zwróciłem uwagę tylko na zacytowaną w tymże wypowiedź niejakiego Heiniego". Dziwne, że nie zareagowałeś na jeżdżenie motorem po stacjach w pełnym rynsztunku. A u mnie doszukujesz się czegoś co Ci zalatuje.
A co do zakrywania symboli na rekonstrukcjach jakoś tego nie zauważyłem, podobnie jak sowieckich. I nie chodzi tu o obnoszenie się, ale o prawdę historyczną. Czy masz wiadomości historyczne, że w czasie walk żołnierze niemieccy zakrywali swoje symbole?
A co wspólnego ma moja wypowiedź nt kultury na wschodzie" z tym że Tobie coś zalatuje? Doprawdy nie wiem. Po pierwsze poczytaj sobie o tamtych czasach tam, a po drugie pojedź tam teraz.

Teutonic co do wschodu to jak byś dobrze czytał forum to byś wiedział że tam byłem i mam swoje zdanie na ten temat co nie znaczy- że tam nie było lub nie ma kultury ! A co do jazdy na motorze to jak byś tak powiedział na zlocie to nie wiem co by ci zrobili starzy motocykliści ale jesteś młody to ci wytłumaczę że s.motocykliści to mówią że jadą na motocyklu a motory to stoją pod stodołą -mam nadzieje że juz mi nie będzie nic zalatywać -pozdro

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie