FalkenBurg Napisano 16 Sierpień 2007 Share Napisano 16 Sierpień 2007 witam stary temat ale może mi sie fuksnie jadę jutro na turniej rycerski do złotowa kolo anfiteatru w lesie i zabiore piszczałkę w piotek chce pochodzić z 2/3 h i w niedziele z rana tak od 8 do 12 bo w sobote mam walki pomorze mi ktoś może ktoś sie zemną przejdzie po tamtych rejonach :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adek1990 Napisano 18 Luty 2011 Autor Share Napisano 18 Luty 2011 czas odświezyc temat ... Kopałem tu już kilka razy teren bardzo fajny ... Kopał tu ktoś jeszcze na czasie jakoś ??pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zbyszek722 Napisano 18 Luty 2011 Share Napisano 18 Luty 2011 Tereny Lędyczka są uznana jako tereny archeologiczne ze względu na kurhany i pozostałości po warowni krzyżackiej teren uznany za archeologiczny , wiec jak kogoś trafia to możesz wiedzieć jakie sa konsekwencje ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adek1990 Napisano 18 Luty 2011 Autor Share Napisano 18 Luty 2011 Kolega chyba nie zbyt załapał temat . Teren archeologiczny jest ściśle określony w mapach dotyczących wykopalisk a ja nie mam na myśli stanowisk archeologicznych które w większości znajdują sie w mieście i w jego obrzeżach . Temat jest tylko i wyłącznie związany z walkami 45 ego roku które toczyły sie w lasach a nie w mieście jeśli chodzi o ścisłośc należących do Lasów Państwowych pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zbyniek Napisano 18 Luty 2011 Share Napisano 18 Luty 2011 2 lata temu, rozmawiałem z jednym z nas w Koszalinie (na giełdzie) to chwalił się, że stawek w środku miejscowości obdarzył go kilkoma parami mausów. Wspomniał, że w okolicy ciężko się uchować, gdyż ganiają jak psów. pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CzarnyPoznań Napisano 18 Luty 2011 Share Napisano 18 Luty 2011 Byłem tam pierwszy raz w zeszłym roku i parę ciekawostek(drobnice)tam znalazłem.Ale od miejscowego słyszałem historie o gościach z południa co trafili mały odział SS.A co do ganiania to raczej spokój poza panami w mundurach.Teren zdrowo przekopany bo dołów się nie chce w lesie zakopywać!!!A potem za to gonią.Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CzarnyPoznań Napisano 18 Luty 2011 Share Napisano 18 Luty 2011 A wątek bym dał do: Miejsca warte odwiedzenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adek1990 Napisano 18 Luty 2011 Autor Share Napisano 18 Luty 2011 Co do dołów to racja amatorszczyzna kopie i takie są efekty a żadne apele nic nie dają skoro poziom inteligencji pseudo poszukiwaczy pozostawia obraz rozpaczy . A co do fantów to jest jeszcze co kopac w okolicach . Szkoda tylko ze tyle urwiłapek sie zdarza ... Jak puszczą mrozy chce sie wybrac w te tereny pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CzarnyPoznań Napisano 18 Luty 2011 Share Napisano 18 Luty 2011 Też tam zawitam w tym roku tylko pogoda się niech trochę wyjaśni z Poznania kawałek do pokonania jest ale pasja to pasja.Dodam,że po prawej stronie szosy w lesie chodziłem i na podgajach tylko ciężko trafić na dobrą miejscówkę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adek1990 Napisano 18 Luty 2011 Autor Share Napisano 18 Luty 2011 a próbowałeś w kierunku na okonek ponoc tez ciekawe rzeczy sie trafiaja . ja mam troche blizej jakies 50 km takze tylko na pogode czekac i palic sprzęt Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CzarnyPoznań Napisano 18 Luty 2011 Share Napisano 18 Luty 2011 Na okonek jeszcze nie ale jak tam się wybiorę na wiosnę to można się tam ustawić.Ja jak kopałem to na Prusinowo ale mówię drobnica.Muszę teraz mykać ale jak co to można się zgadać na wymianę poglądów w terenie.pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adek1990 Napisano 18 Luty 2011 Autor Share Napisano 18 Luty 2011 oka to może jak bedzie coś nagrane to odezwe sie na priva do Ciebie pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CzarnyPoznań Napisano 19 Luty 2011 Share Napisano 19 Luty 2011 Dobra adek1990 tylko mówię nich pogoda się polepszy i cieplej będzie bo jak jadę to na cały dzień.A ty z jakich okolic tam jesteś?W razie co będziemy pisać na priv.pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zbyszek722 Napisano 19 Luty 2011 Share Napisano 19 Luty 2011 kol adek1990 jestem w temacie ,moje tereny ! Teren dość ostro przeszukane , w zeszłym roku nawet jakiś poszukiwacz odnowił okopy koło Lędyczka i zaczęła się jazda ze służbami mundurowymi.W tym roku też będziemy się starali o pozwolenia na poszukiwania w tym rejonie przez OSTH i wiemy że nie będzie to łatwe aby dostać pozwolenie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zbyniek Napisano 19 Luty 2011 Share Napisano 19 Luty 2011 No tak, teren przeorany, a brzeg Gwdy, od Węgorzewa do samego Lędyczka jak wygląda? Pamiętam, że szedłem tą drogą, tylko nie mogę sobie przypomnieć czy droga leży nas sama rzeką czy nie, choć coś mi świta, że jest miejsce, w którym jest jakby zajazd albo punkt czerpania wody". Idąc na południe wychodzimy z zakrętu i z lekkiej góry dochodzimy do tego zajazdu i widzimy ten zalew(rzekę) po prawej stronie? Możliwe, że w ogóle nie o tym miejscu mówię co myślę, bo było to jakieś 3 lata temu a pieszo to wszystko wydaje się inaczej :) niech ktoś mi powie jak ta droga idzie bo męczy mnie, że nie pamiętam ... :) pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adek1990 Napisano 19 Luty 2011 Autor Share Napisano 19 Luty 2011 Zbyszek722 --- ja kopiąc w tym regionie nigdy nie spodkałem się z wrogością np służb leśnych . Ważne by dziury zakopywac po sobie i nie śmiscic i wszystko gra a o jakichs pozwoleniach bo teren archeo to pierwsze słysze a nawet leśnicy o tym nie wspominali (nawet bardzo wporzadku goście z nich ) pozdrawiam adek1990 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.