Skocz do zawartości

Chce kupić MINELAB doradźcie, jaki.

dunaj65

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Potrzebuję do militarki i monet w granicach 2500 PLN. Słyszałem, że SOVEREING GT jest dość dobry. Proszę znawców o wypowiedz.

Pozdrawiam dunaj65

Napisano
witam kol. Dunaj powiem tak : na drobnicę i większe kolory idealny ,dodatkowo polecam kupno słuchawek . Spotkałem się z opinniami że na militaria / żelastwo / jest nieprzydatny , co oczywiście mija się z prawdą . dodatkowy atut to długi kabel przydatny podczas szukania w wodzie . Ostrożnie z elektroniką aby nie dostała się woda . Żadnego kupowania baterii ,jedno naładowanie to min. 3 wypady w teren . Ja osobiście polecam Sov GT jednak wysłuchaj innych opinni . pozdrawiam . Masz pytania priv.
Napisano
Im dłuzej z nim biegam tym bardziej zadowolony jestem.
Krótko - polecam

p.s. jako że to między innymi i ja twierdze że na żelazo to nie ten wykrywacz informuję że pozostaję przy swoim zdaniu, są do tego lepsze sprzęty ;)
Natomiast na kolor, i mniejszy i większy - to jest to.

p.s.2 ładziak111, Twoje ustawienia sprawdziłem - przypadły mi do gustu, za wysoko ustawiałem dyskryminację. Dzieki
Napisano
Witam!

Ładziak111, a może mógłbyś podać kilka orientacyjnych zasięgów? Na jakąś monetę, klamrę. Z góry bardzo dziękuję!

Pozdrawiam, Łukasz
Napisano
Witam,
żelastwo też się nim trafia. Na skutek tej właściwości rozgrzebałem ostatni pochówek konia z lat 70-tych. Sprzęt sygnalizował podkowy zalegające na głębokości ok. 60 cm. Słyszałem o gościu który znalazł nim ostatnio ruski ckm maxim. Ale na żelastwo są lepsze sprzęty. Jeżeli chodzi o kolor, to uważam, że ma bardzo dobrą dyskryminację i zasięg, ale z miarką niestety nie chodzę. Jednak czasami trzeba się mocno nakopać.
Ogromną zaletą jest akumulatorek - nie trzeba wydawać kasy na baterie!
Jeżeli chodzi o wady - to jest dosyć ciężki i przeszkadza mi długi kabel od cewki. Poza tym OK!
Pozdrawiam
Napisano
już nie będę taki i też się pochwalę że wyciągnąłem nim wz.30 komplet , dół do małych nie należał . A co do zasięgów tu do kol.Łukasz to np. carska klamra piechoty ok.50 cm , monety różnie w zależności od wielkości . Bardzo ładnie sprawuje się na małe srebrne monety . W zeszłym roku znalazłem nim 2 złote dukaty , obrączkę . sygnał był bardzo wyrażny ". Podawałem kiedyś na forum nastawienie pokręteł / foto / dzisiaj postaram się dodać jeszcze raz fotkę . Kiedy go nabyłem miałem wątpliwości jak zachowa się na rzeczy stalowe . Trafiłem tzw. kartacz - pusty pocisk z 1 wojny , stal solidna . Szpadel był w 90 % schowany w dziurze . Siekiery , hełmy , kilofy , kugle , skrzynki ciągnie ostro .
Napisano

oto obiecane nastawy .pokrętła dysk. i notch na zero . nic nie kombinuję z odrzucaniem tego czy innego metalu . można się pogubić . jest to nastawa uniwersalna , łapię na niej kolory i żelastwo .

Napisano

Witam ponownie,
No to mam dylemat czy wybrać „SOVEREING GT” czy „X-TERRA 70” a może „QUATTRO MP”. Który jest lepszy bo w opisach są bardzo podobne. A wasze opinie na temat tych wykrywaczy Są dla mnie ważne. Bardzo proszę o pomoc.

Napisano
Chodzę z Sowenirem GT i tak jak kolega Darek im dłużej z nim biegam tym bardziej jestem z niego zadowolony . Na własnych nastawach ma niewiarygodny zasięg . Poza tym jest solidnie wykonany i z elektroniką pod łokciem nie jest ciężki. Jeśli go kupisz nie pożałujesz

Pozdrawiam Jacek
Napisano
witam ponownie . ten wykrywacz moim zdaniem nie jest ciężki . jest kilka wariantów mocowania np. na pole bardzo wygodne jest mocowanie pudełka na pasku od spodni . jest specjalny pokrowiec , który ja dokupiłem , chroni także przed deszczem i wilgocią . najlepsza opcja na poszukiwania DLA MNIE to przeczesanie terenu sovereinem a następnie do akcji wchodzi Saper , który generalnie nie odpóści niczego . tak było w zeszłym roku jesienią z piką / hełm / . przeszedłem kilka razy te same ziemianki , wyczesałem całą drobnicę . następnie Saperem zacząłem wyciągać przedmioty zalegające dużo głębiej . no i wyszedł fajny orzeł z resztkami skóry , kominek i kilka pierdół . sovereinem możliwe że też bym namierzył trafienie gdybym słuchał dobrze sygnału wiodącego . pozdrawiam
Napisano
witam Saper /Midas / nazwa tyczy się tego samego wykrywacza / patrz producent w Odkrywcy / . w sovereinie jest tak że sygnał wiodący / kiedy zanika albo zmienia barwę / mówi nam o przedmiotach , które zalegają bardzo głęboko , albo kolor albo żelastwo . ja kopię przedmioty tylko wtedy , gdy sygnał z głośnika jest w miarę słyszalny . dobrze sprawdza się ocena sygnału wiodącego przy użyciu słuchawek . jeśli ktoś będzie stosował się do instukcji i kopał biorąc pod uwagę najdrobniejsze zmiany w sygnale wiodącym wtedy będzie wyciągał przedmioty zalegające naprawdę głęboko . ja trzymam się swojej metody , oczywiście na pola tylko soverein . nie podawałem Tobie / do kol. Łukasz / w poprzedniej odpowiedzi zasięgów na boratynki , guziki itp.drobnicę , bo zaraz będzie wrzawa że niemożliwe ", że naciągam głębokości " itp. widzę że poważnie myślisz o tym sprzęcie , najlepiej zapytaj kogoś kto go ma , pogrzeb z tą osobą na wykopkach i ocenisz go sam . dla mnie jest OK !
Napisano
Witam,
Dzisiaj kupuję ten wykrywacz jednak się namyśliłem mam nadzieję, że koledzy mącie jednak rację, co do tego wykrywacza i mnie nie zawiedzie 2400 to duży pieniądz a za podobną cenę można było kupić inny.

Pozdrawiam dunaj65
Napisano
Napewno nie pożałujesz, to naprawdę bardzo dobry wykrywacz , gdy go dokładnie poznasz napewno się polubicie . Ja też przed zakupem miałem obawy , a teraz nie zamienił bym go na żaden inny. Pozdrwiam Jacek
Napisano
Witam
Dziś o 12 do mnie dotarł jest dość ładny tylko trzeba było go sobie złożyć ;-\\. Teraz mu ładuję akumulator. Jaka jest średnia tego wykrywacza pod względem trafień?

Pozdrawiam dunaj65
Napisano
Kolego Dunaj65, masz już nową wykrywkę od 3 dni, a jeszcze nie pochwaliłeś się jak pierwsze wrażenia. A może już był testowany w terenie? Napisz małą relację. Jestem w podobnej sytuacji jak Ty niedawno, tzn. nie wiem czy kupić Sowenirem GT czy X Terra 70.POzdrawiam.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie