dominer Napisano 28 Styczeń 2007 Autor Napisano 28 Styczeń 2007 Witam.mam pytanie do szanownych kolegów co moze oznaczac na mapach austriackich z okolo 1910 roku znaczek w postaci trojkata z kropka w srodku bo juz kilka legend sprawdzalem i nigdzie nie ma takiego oznaczenia. pozdrawiam
Paweł80 Napisano 29 Styczeń 2007 Napisano 29 Styczeń 2007 Witam jest to: punkt triangulacyjny - miern. ustabilizowany i oznaczony w terenie wierzchołek trójkąta w sieci triangulacyjnej, zwany też punktem trygonometrycznym; p.t. może też być wysoko położony znak, np. krzyż na wieży kościelnej czy piorunochron na kominie fabrycznym.(za encyklopedią) może to być też zwyczajny punkt topograficzny lub wysokościowy! I jeśli chodzi Ci o o te znaki na mapie lazarusa to są właśnie te 2 które wymieniłem! Reszte masz w goglach. Pozdro.
dominer Napisano 29 Styczeń 2007 Autor Napisano 29 Styczeń 2007 dzieki Pawel80, bralem jeszcze pod uwagde ambony strzelnicze bo w jednym miejscu by mi sie to zgodzilo..a co do map to nie sa lazarusa. pozdrawiam
dominer Napisano 29 Styczeń 2007 Autor Napisano 29 Styczeń 2007 no i znalazlem wreszcie:) podaje tez linka moze komus sie tez przyda legenda bo widze ponad 70 odslon a tylko jedna osoba wiedziala o co chodzi..http://www.semanchuk.com/gen/maps/spezialkartor/legend.pngpozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.