to17071990 Napisano 28 Styczeń 2007 Autor Share Napisano 28 Styczeń 2007 Witam wszystkich. Mam pewien problem. Mam bagnet i chcę go pooksydować , jednak dla mnie nie dostepna jest oksyda na gorąco. Czy oksyda na zimno bedzie odpowiednia (czy nie zetrze sie po kilku wyciągnnięciach go z pochwy), czy jej właściwości bardzo ustępują tej na goraco. I jeszcze jedno. Czy 18ml oksydy wystarczy na pooksydowanie bagnetu?:) Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cyrograf15 Napisano 28 Styczeń 2007 Share Napisano 28 Styczeń 2007 18ml wystarczy. Po kilku wyjęciach wytrze się. Trzeba bardzo dokładnie odtłuściś bo wyjdą plamy. Po naniesieniu wcierać patyczkiem (wykałaczką) wtedy reakcja przebiega troszke lepiej ale i tak zwykle wychodzą plamy.Wojtek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
galwano Napisano 5 Luty 2007 Share Napisano 5 Luty 2007 Witam!Wszelkie oksydy na zimno nadają się tylko do drobnych zaprawek.Wytwarzają one dośc kruchą i nie trwałą powłokę na stali nie mającą żadnego porównania z prawdziwą oksydą -na gorąco. Jeśli ktoś potrzebuje oksydę na gorąco to proszę pisac na maila:galwano@o2.plPozdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Parowóz Napisano 5 Luty 2007 Share Napisano 5 Luty 2007 bez pisania na majla czyli kryptoreklamy tez mozna zrobic oksydę 1.-opakowanie kreta w granulkach 500 g2.-saletra amonowa 400g3. dodac wody 1 l destylowanej i podgrzać wszystko na kuchence w garnku stalowym (Uwaga żrące)wygotować bagnet przez 30 minprzed zanurzeniem bagnet nalezy odtłuścić i wytrawić kwasem solnym Wszystkie składniki do nabycia we wszelkich kastoramach itp sklepach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boruta Napisano 6 Luty 2007 Share Napisano 6 Luty 2007 A czy może być saletra potasowa? I jaki kolor się uzyskuje? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Parowóz Napisano 6 Luty 2007 Share Napisano 6 Luty 2007 zobacz Boruta na stronach o mauserze tam wszysko jest opisane Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boruta Napisano 7 Luty 2007 Share Napisano 7 Luty 2007 Dzięki.Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Winchester Napisano 7 Luty 2007 Share Napisano 7 Luty 2007 czy mógłby ktoś zamieścic zdjęcie takiego przedmiotu przed i po tym zabiegu...Z góry dzięki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Parowóz Napisano 7 Luty 2007 Share Napisano 7 Luty 2007 poszukaj sobie na forum wiatrówkowym Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.