jeżyk Napisano 26 Styczeń 2007 Autor Napisano 26 Styczeń 2007 Witam ! Z gory chce powidziec ze zaczynam watek tylko i wylacznie do uzyskania informacji od poszukiwaczy , ktory zdazyli wyprobowac nowy Minelab SE . Temat wynik z niepokojacych licznych opinji ktorzy dochodza od uzytkownikow tego nowego sprzety z Ukrainy i Rossji.Chcemyz kolegami sprobowac ustalic, czy te wady cewki -to sa pojedyncze przypadki , czy , jednak jest to masowy feler do ktorego doszło przy produkcji SE ? Z gory dziekuje i pozdrawiam wszystkich w imieniu ukrainskich kolegow po hobby, JEŻYK . Kto zna jezyk rossyjski zapraszamy http://forum.violity.kiev.ua/index.php
ARKADIO.IE Napisano 27 Styczeń 2007 Napisano 27 Styczeń 2007 Witam .Nie odnotowałem :) a mam go jakiś czas. Chodzę z nim dośc sporo,ale nie obchodzę się z nim dośc ostro.Może to jest jakaś przyczyna? pozdrawiam
VanWorden Napisano 27 Styczeń 2007 Napisano 27 Styczeń 2007 Witam!jeżyk - Czy możesz opisać problem lub podać konkretny link? Słyszałem o problemach na forum w USA i chciłbym zobaczyć, czy chodzi o to samo..PozdrawiamVW
jeżyk Napisano 28 Styczeń 2007 Autor Napisano 28 Styczeń 2007 Witam! Przetlumaczylem z rosyjskiego forum pewien watek ? ktory w zasadzie ujmuję poroblem z cewką SE , nie będe przytaczal innych wątkow , ale proszę mi wierzyć- problem występuję dosyć szeroko. Wszystkim pozdrowienie. Już pisałem swoją komglinę na innym forum, produbluję tu. Mam Eksp 2, Eksp SE i Tierru 50. Kiedy brał SE, to 2-j zbierał się sprzedawać, teraz rozmyślił się. Całą jesień przejeździł z SE. Pierwsze wrażenie było, że przyrząd pełne G. Okazała się sprawa w cewce, która idzie w komplecie. Przy czym zmieniałem cewki (sprzedawcy dali inną- nową) i rozmawiałem z ludźmi, u wszystkich tę że problem. Przyrząd dobry, lecz cewkę od razu na wyrzucanie, potrzebna cewka od drugiego ekspa lub ósemka, każda tylko nie ta, że w komplecie, inaczej was zajeb*t gluki na żelazo. Naturalnie wszystkie przewagi ze zmianą cewki przepadają. Możliwy wkrótce i wyjdzie nowa cewka , bezproblemowa, tymczasem , zaś ratuję się starą. Drugiego ekspa zdecydował zostawić i przeprowadzić nieduży tiuning . Szczególnych różnic po prędkości obróbki sygnału ja nie odnalazłem, lecz niektóre będą uważać, że przyrząd jednak stał się bardziej żwawy. Przynajmniej, kołlegi po wyjazdach z drugimi ekspami zdecydowali nie zmieniać szydło na mydło. Bardziej wygodne menu, pinpoint, lecz to nie decydujące. W związku glukow od mokrej trawy SE na starej ekspowskiej cewce tych wad nie ma, z nową - ma. Gluki nie od szczelin, niech Państwo mi wierzą , przepróbowałem masę nowych cewek na starym ekspie, sprawę w przyrządzie. Właściwie zza tego i zdecydował wziąć SE. Z SE zrobiłem około 20 wyjść. Zapomniałem. Dodam jeszcze w stosunku co do cewki: Kolega przeprowadzał test na boratynkę w gruncie,SE napewno łapie prawie na cm głebiej, lecz przy tym on łapie każdy rdzawy gwóźdź na masce monety, jubilerka", musimy nad każdym małym zelastwem zatrzymywać się, że przez pewien czas doprowadza do wścieklizn
jeżyk Napisano 28 Styczeń 2007 Autor Napisano 28 Styczeń 2007 Nie wiem jeszcze / jak mozna poprawic wlasny wątek , więc musze poprosty w nowym wątku dodac zapomniany przezemnie link na forum w Rossjihttp://kladoiskatel.spb.ru/cgi-bin/forum/YaBB.pl?board=general;action=display;num=1166531837;start=0
Frozzer Napisano 29 Styczeń 2007 Napisano 29 Styczeń 2007 na wlaczonych wszystkich programach oprocz zelaznych monet i gwozdzi przez kilka wyjsc w teren i przy wylaczonym iron masc nie wykopalem ANI JEDNEGO przedmiotu z zelazawiec chyba wszystko u mnie jest ok ???
Verte Napisano 29 Styczeń 2007 Napisano 29 Styczeń 2007 Jeżyk, z całym szacunkiem ale co to za bełkot tu uskuteczniasz?Pozdrawiam Verte
ARKADIO.IE Napisano 29 Styczeń 2007 Napisano 29 Styczeń 2007 Witam , jeśli ma być to następna nagonka,bo raczej tak jest ! ps.jestem bardzo ciekaw .Co będzie dalej?psII. Jeśli chodzi o Explorer.SE i jego cewkę to ma się bardzo dobrze :)pozdrawiam
VanWorden Napisano 30 Styczeń 2007 Napisano 30 Styczeń 2007 Witam!Spokojnie. Czemu nagonka? Przecież gość podaje konkretne linki do konkretnych postów, więc chyba tego nie wymyśla? Być może do wschodniego dystrybutora trafiła jakaś uszkodzona partia?Warto wyjaśnić sprawę a nie doszukiwać się konspiarcji bo sprzęt jest za drogi by ryzykować wpadki..PozdrawiamVW
ARKADIO.IE Napisano 30 Styczeń 2007 Napisano 30 Styczeń 2007 Witam ,wszystkie sprzęty w Polsce są drogie,i przy kupnie wszyskich zachodnich wykrywaczy trzeba bardzo uważać by nie wpaść w butelkę? pozdrawiam ps.ale nie widzę żadnego linku z polskiego forum.!
foni1969 Napisano 30 Styczeń 2007 Napisano 30 Styczeń 2007 Ruscy przesiedli się z Wołgi na Minelaby i problem gotowy.Pozdrawiam.Muszą mieć kupe kasy jak tak sobie te wiele cewek kupowali i tak wymieniali-Ciekawe Ciekawe
VanWorden Napisano 31 Styczeń 2007 Napisano 31 Styczeń 2007 Witam!foni - Minelaby najpierw pojawiły się w Rosji.. Zresztą wystarczy spojrzeć na ich fora, zobaczyć ilu mają użytkowników i jakich sprzętów niektórzy używają. Pieniądze? Jak lodu, także trochę szacunku dla naszych kolegów po fachu:)PozdrawiamVW
Grzechutor Napisano 1 Luty 2007 Napisano 1 Luty 2007 Witam,To dziwny wątek.Jesteśmy głównym dystrybutorem Minelabów w Polsce i generalnie nie ma problemów z cewkami do Explorera SE.Dowiadywaliśmy się u producenta. Z Rosji, od początku sprzedaży Explorera SE zwrócono 2 (słownie dwie) uszkodzone cewki, w tym jedną mechanicznie.Na rosyjskim forum uskarża się jedna osoba - BogdanOFF.Nie jest jednak jasnym, czy problem nie dotyczy elektoniki lub ustawień.W twoim tłumaczeniu Jeżyk znalazło się przekłamanie. Czeszuja to nie jest boratynka, ma zupełnie różną charakterystykę. Tu może tkwić problem rosyjskiego użytkownika.Pozdrawiam,Grzechutor
Frozzer Napisano 1 Luty 2007 Napisano 1 Luty 2007 a wiec koniec bicia piany - kolejny atak odparty :]
foni1969 Napisano 2 Luty 2007 Napisano 2 Luty 2007 Nie zgodzę się tutaj-najpierw mieli Wołgi.Nie szydze z waszych wschodnich kolegów-trochę uśmiechu w tych jękach wnoszę.Pozdrawiam tych trochę na luzie.
jeżyk Napisano 2 Luty 2007 Autor Napisano 2 Luty 2007 Witam ! Dziekuje za konstruktywne odpowiedzi ! Wiec podsumowuje - z nowym Minelabem , a dokladnie z cewka jest wszystko O.K.? No to by bylo na tyle. Apropo ataku - przeciez ja Minelaba nie atakuje , sam chodze z Explorer II i strasznie sie ciesze z tego detektora , uwazam ze jest najliepszy .Sygnal o wadliwej cewce nie byl jeden , dlatego poprosilem was o opinije. Co dotyczy nidokladnego tlumaczenia , to watpie ze ktos by zrozumial co to znaczy czeszuja , chyba ze jest wetkazem, dlatego odrazu przyszlo mi na mysl boratynka, w sensie- mala srebrna moneta , myslie ze nie moneta zpowodowala problemy z cewka , i ta niedokladnosc nie zmienia zasadniczo istoty problemu. Jeszcze raz wszystkim dziekuje za odpowiedzi ! Przekaze na nasz forum , widocznie wady cewki wystepuja tylkona rosyjskim i ukrainskim rynku.U polskich dystrybutorow wszystko O.K. ! Всем привет , до встречи !ЁЖИК
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.