owiewka Napisano 25 Styczeń 2007 Autor Napisano 25 Styczeń 2007 witamproszę o identyfikację kilku fantów znalezionych w miejscu walkach z 1914 roku. Pierwszy przedmiot ma długość 31 cm, szerokość 1 cm, na końcach otwory, jeden zakończenie dość charakterystyczne. Znalazłem kilka sztuk w różnych miejscach.
Morand Napisano 26 Styczeń 2007 Napisano 26 Styczeń 2007 witamna zdjeciu pierwszym jest szpila do mocowania szelek do plecaka m1906 austria. pozdrawiam
owiewka Napisano 25 Styczeń 2007 Autor Napisano 25 Styczeń 2007 witamproszę o identyfikację kilku fantów znalezionych w miejscu walkach z 1914 roku. Pierwszy przedmiot ma długość 31 cm, szerokość 1 cm, na końcach otwory, jeden zakończenie dość charakterystyczne. Znalazłem kilka sztuk w różnych miejscach.
owiewka Napisano 25 Styczeń 2007 Autor Napisano 25 Styczeń 2007 Kółka od celty, te dwa połączone materiałem, mam więcej sztuk, materiał - chyba mosiądz, średnica zewnętrzna 19 mm, wewnętrzna 8 mm. Od jakiej celty pochodzi?
owiewka Napisano 25 Styczeń 2007 Autor Napisano 25 Styczeń 2007 Stalowe kółko, z jednej strony wypukłe, z drugiej wklęsłe, średnica 6 cm, grubość 7 mm, znalazłem również kilka sztuk w różnych miejscach
owiewka Napisano 25 Styczeń 2007 Autor Napisano 25 Styczeń 2007 i jeszcze coś takiego, nie wiem z jakiego okresu, wygląda jak pozlepiane łuski, długość 4 cm, szerokość 6,5 mm, bicie od dołu coś w stylu B, mosiężne, była zlepione większa ilość
owiewka Napisano 26 Styczeń 2007 Autor Napisano 26 Styczeń 2007 dziękuję, a czy tylko jedna szpila łączyła szelki z plecakiem, czy było ich więcej? Czy były one galwanizowane, gdyż na jednej pod rdzą pojawiło się coś przypominającego chrom?pozdrawiam
efes Napisano 25 Styczeń 2007 Napisano 25 Styczeń 2007 Stalowe kółka są od szrapneli z I WŚ.Wypychały lotki z pocisku po zadziałaniu ładunku.
Pytanie
owiewka
witam
proszę o identyfikację kilku fantów znalezionych w miejscu walkach z 1914 roku. Pierwszy przedmiot ma długość 31 cm, szerokość 1 cm, na końcach otwory, jeden zakończenie dość charakterystyczne. Znalazłem kilka sztuk w różnych miejscach.
10 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.