Skocz do zawartości

Bzura 2003 - 2004 - spotkanie 26.10.2003

akagi

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Witam,

Informuję, że w najbliższą niedzielę odbędzie się spotkanie członków i sympatyków Stowarzyszenia Rekonstrukcji Historycznej Polski Wrzesień".

Temat - omówienie tegorocznej inscenizacji , m.in. prezentacja filmu, i plany na rok przyszły.

Będzie można także do nas się zaciągnąć.

Wszystkich zainteresowanych tematyką rekonstrukcji historycznej i kampanii wrześniowej serdecznie zapraszam.

Sochaczew, hotel Chopin, ul. Traugutta, godz. 11.00

Patronat medialny:
Odkrywca"
Nowy Przegląd Kawaleryjski"
Klub Sensacji XX wieku.

Jacek akagi" Haber
Napisano
Do akagi,
interesuje mnie 20 Baranowicka Dywizja Piechoty a dokładniej wykaz persoalny i wyposażenia szefostwa sztabu a jeszcze dokładniej kompani telef. przed kampanią i w trakcie kampani i co się z nimi stało po poddaniu sie 27 września 1939?

Z góry dziękuję, można na priwa jj54@wp.pl
Napisano
W związku z przyszłoroczną inscenizacją przychodzą mi do głowy następujące myśli:
- mógłby być adekwatny do inscenizacji podkład muzyczny, zamiast Vangelisa można by puścić polskie marsze wojskowe i muzykę filmową np. z Hubala i Kroniki wypadków miłosnych.
- może dałoby się załatwić lepszy sprzęt nagłaśniający;
- polska piechota mogłaby nacierać bardziej dynamicznie i z okrzykiem, a szarża kawalerii ścigać już rozbitego przeciwnika.
Ale i tak tegoroczna inscenizacja zarówno na mnie jak i na Dyrektorze Departamentu MON - w towarzystwie którego byłem nad Bzurą - zrobiła ogromne wrażenie.
POZDRO SZZ

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie