Gość Napisano 22 Październik 2003 Napisano 22 Październik 2003 Mam mały kłopot z wybraniem odpowiedniego sprzętu z uwagi na niewielkie róznice cenowe , Problem dotyczy White's-a XLpro ( zdajsie ze to dawne 6000Pro DI), White's-a XLT, oraz Minelaba Explorera XS. Trudność w tym ze chciałem nabyć stosunkowo uniwersalny wykrywacz z uwagi na fakt że nigdy nie wiadomo na co się człowiek zdecyduje Las, lub jakieś I i II wojenne pobojowiska czyli militaria czy też będzie chciał szukać monet w tym i na plaży ? oraz stosunkowo w rozzsądnej cenie choć jak widać są to sprzęty raczej juz z górnej półki.no ale można trafić czasami coś taniej:-)a ze nie znam niestety nikogo kto dysponuje w/w egzemplażami stąd też wynika mój brak dogłębnej wiedzy na temat parametrów pracy czyli zasięgu ?( skutecznego przy militariach jak i monetach) oraz ( + i - )tychże modeli np: trybów pracy, czasu żywotności baterii, częstotliwości na jakich pracują, żywotności cewek(to chyba raczej tyczy się bardziej white's-a)..itp..jednym słowem wszystkiego co wiedzieć powinienem zanim się na któryś z w/w egzemplaży zdecyduje?? Dlatego tez zwracam się do wszystkich osób urzywających tychże modeli lub też mających źrudłową(praktyczną) wiedze o nich o podzielenie się swoimi uwagami i spostrzeżeniami !!!!Za co z góry bardzo dziękuje .
proscan Napisano 22 Październik 2003 Napisano 22 Październik 2003 Explorer XS jest w zasadzie tylko na monety.Inne rzeczy też da się tym szukać, ale do wbijania gwoździ wystarczy dobry młotek.I już masz problem z głowy.proscan
Nanook1978 Napisano 23 Październik 2003 Napisano 23 Październik 2003 Witam. Pracuje i moi koledzy na minelabach. Są dobre na monetki lecz na militaria poleciłbym XLT.
Abaton Napisano 23 Październik 2003 Napisano 23 Październik 2003 No nie wiem Explorer XS ma jednak jakby nie patrzeć lepszy zasięg i przy odpowiednim ustawieniu dyskryminacji i filtru Iron Mask będzie brał militaria o wiele lepiej niż XLT. Oczywiście jest jednak dosyć drogi ale to zależy od tego co kto chce. Zawsze to na militaria najlepiej wybrać TM 808 i po sprawie.
andarian Napisano 28 Październik 2003 Napisano 28 Październik 2003 Whites czy Minelab? A dlaczego nie Garret? Nie jest on gorszy. Jest dosc uniwersalny, zwlaszcza GTI 2500, a mniej wiecej o tym przedziale cenowym rozmawiamy. Pozdrawiam, Grzegorz Talar.
Gość Napisano 28 Październik 2003 Napisano 28 Październik 2003 witam nanooka 1878! skąd wiesz że xlt jest dobry tylko na militaria...? ty nie wiesz nawet jak go odpalic"! przecież ty nawet nie masz minelaba tylko klozetowca" własnej roboty...
Nanook1978 Napisano 10 Listopad 2003 Napisano 10 Listopad 2003 Do anz 299. Nie wiem kim jesteś, ale nie posiadam żadenego klozetowca lecz minelaba soverigna. Mój brat chodzi na minelabie explorer xs, a znajomi na xlt i wiem co nie co. Jesli szukasz zwady na forum to skieruj ja raczej w stronę swojej rodziny i znjomych, skoro nic o mnie niewiesz. I nie napisałem że xlt jest dobry na militaria lecz że w moim odczuciu lepiej się sprawdza niż minelab. Powinienes założyć okulary do czytania.Po0zdrawiam
vonadamski Napisano 17 Listopad 2003 Napisano 17 Listopad 2003 Witam!!!Nie wiem jak XLT gdyz nie widzialem go w akcji ale M.E. XS nie jest najlepszym sprzetem do poszukiwań militarii i ciezko jest go ustawic w odpowiedni sposob (przy nastawieniu na takie poszukiwania). Dzieki Iron Mask mozna wiele pominac zarowno rzeczy ktorych nie chcemy jak i te interesujace nas ale w kiepskim stanie (mocno skorodowane) Jesli chodzi o programowanie dyskryminacji to jest roznie. Ja bardzo czesto zastanawiam sie czy aby czegos nie pominalem :)) Na monetki jest wysmienity. Żadna sie nie schowa chyba ze ktos ja do studni wrzucil :)))Z powazaniem vonadamski
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.