U96 Napisano 22 Styczeń 2007 Autor Napisano 22 Styczeń 2007 Jak w tytule może ktoś mnie oświecić, od czego i jak prawdopodobnie wyglądało. Są dwie oddalone od siebie ok. 200m. Bardzo dziękuję za wszelką pomoc. Adam
U96 Napisano 22 Styczeń 2007 Autor Napisano 22 Styczeń 2007 Jak w tytule może ktoś mnie oświecić, od czego i jak prawdopodobnie wyglądało. Są dwie oddalone od siebie ok. 200m. Bardzo dziękuję za wszelką pomoc. Adam
Bielkówko Napisano 27 Październik 2012 Napisano 27 Październik 2012 Sorki że odświżam stare tematy ale nurtuje mnie jedno pytanie wiecie może do czego służył ten drugi otwór po lewej stronie podstawy na ostatnim zdjęciu?Szukałem info w necie na ten temat ale nie moge nic znaleźć.
R51 Napisano 27 Październik 2012 Napisano 27 Październik 2012 Taki sam cokół pozostał po analogicznym radarze w miejscowości Piaski na Mierzei Wiślanej.
U96 Napisano 22 Styczeń 2007 Autor Napisano 22 Styczeń 2007 I wszystko jasne Dziękuję za wskazówkę Adam
pikami Napisano 27 Październik 2012 Napisano 27 Październik 2012 A zasilanie to którędy mieli podłączyć? Do tego sprzężenie z innym radarem i baterią przeciw lotniczą no i telefon:)
Alkali Napisano 8 Luty 2007 Napisano 8 Luty 2007 Tak, to oczywiście podstawa pod radar FuMG 65 Wurzburg-Riese". Oba radary wchodziły w skład 13. mittlere Flugmelde-Leit Kompanie „Heimchen” (II batalion 260. Luftnachrichten-Regiment).Koszary mieli we wsi Sand czyli Piasek więc obok podstaw niczego nie znajdziesz. Byliśmy tam w październiku 2004 r. i tę za mną własnoręcznie wyczyściłem z wszelkiego śmiecia. Widzę, że jeszcze jakoś się trzyma.Alkali
Pytanie
U96
Jak w tytule może ktoś mnie oświecić, od czego i jak prawdopodobnie wyglądało. Są dwie oddalone od siebie ok. 200m.
Bardzo dziękuję za wszelką pomoc.
Adam
15 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.