cis Napisano 9 Czerwiec 2007 Napisano 9 Czerwiec 2007 Tarcza musi być, w końcu nasz prezydencki terier szkocki jedzie na zmówiny w lipcu do terierki państwa Bush :)pozdr.
janowicz Napisano 11 Czerwiec 2007 Napisano 11 Czerwiec 2007 Kolego cis Co do rozmydlonego ONZ..." Sugerujesz, że lepiej jest najechać Grenadę, zbombardować Trypolis, podbić Irak - wykazać się skutecznością. To mi trochę przypomina pewnego pana z przeszłości, który stwierdził, że Austriakom będzie lepiej pod jego ręką, mieszkańcy Sudetów zachodnich będą szczęśliwsi jako obywatele jego państwa itd.Był skuteczny,tylko czy o coś takiego chodzi?
a.korbaczewski Napisano 11 Czerwiec 2007 Napisano 11 Czerwiec 2007 a czy to prawda że to USA utrzymuje ONZ?
a.korbaczewski Napisano 11 Czerwiec 2007 Napisano 11 Czerwiec 2007 kol. janowicz.musisz mieć bardzo schiozofreniczne odczucia co do wojny w Korei.Z jednej strony ONZ w słusznej sprawie, a z drugiej ten ONZ to prawie sami Jankesi walczący z ajk zawsze w niesprawiedliwej wojnie agresywnej przeciwko biednym rolnikom z korei. no i to jeszcze się okazało ze nic z tego nie wyszło Jankesom i ONZetom.
janowicz Napisano 11 Czerwiec 2007 Napisano 11 Czerwiec 2007 W istocie, kol. a.korbaczewski, wojna w Korei spędzała mi sen z powiek , o niczym innym nie myślałem. Ale nareszcie przejrzałem na oczy. Wszystkie wojny USA były dobre i już więcej złego słowa na naszych najlepszych przyjaciół nie powiem. Nauczę się pięknej pieśni pt. Gwiaździsty sztandar" i co rano będę sobie śpiewał przy goleniu:A gdzież jest ta zgraja, co przechwalając się poprzysięgała Że wojenne spustoszenie i zamęt bitewnych pól Tej ziemi, tego kraju nigdy już nie nas opuszczą? Ich krew zmazała już z ziemi ślady ich brudnych stóp. Żadne schronienie nie zdoła uratować najemników, niewolników Przed okrutnościami ucieczki i ciemnością grobów. Prawda, że ładne?
cis Napisano 11 Czerwiec 2007 Napisano 11 Czerwiec 2007 J Sugerujesz, że lepiej jest najechać Grenadę, zbombardować Trypolis, podbić Irak - wykazać się skutecznością."C Oczywiście USA prowadzą politykę imperialną, mniej lub bardziej uczciwą"JTo mi trochę przypomina pewnego pana z przeszłości, który stwierdził, że Austriakom będzie lepiej pod jego ręką, mieszkańcy Sudetów zachodnich będą szczęśliwsi jako obywatele jego państwa itd."a USA to IV Rzesza..., ciekawe proporcje.J Co do rozmydlonego ONZ..."No tak decyzje zapadają ekspresowo" zwłaszcza przy udziale stałych członków z prawem weta. Taka jednomyślność jak na tym forum :)
RYSIEK-SANOK Napisano 11 Czerwiec 2007 Napisano 11 Czerwiec 2007 panowie ale po co tak klotnia-jest tarcza to jest-nie ma to nie ma.myslicie ze nas zapytaja o zdanie? nie. zawsze robia co chca,tak bylo,jest i bedzie.
woytas Napisano 11 Czerwiec 2007 Napisano 11 Czerwiec 2007 A ja proponuje gleboki oddech zamiast klotni - ok Panowie?
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.