Skocz do zawartości

Tarcza antyrakietowa

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 83
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano
Tarcza musi być, w końcu nasz prezydencki terier szkocki jedzie na zmówiny w lipcu do terierki państwa Bush :)

pozdr.
Napisano
Kolego cis
Co do rozmydlonego ONZ..." Sugerujesz, że lepiej jest najechać Grenadę, zbombardować Trypolis, podbić Irak - wykazać się skutecznością. To mi trochę przypomina pewnego pana z przeszłości, który stwierdził, że Austriakom będzie lepiej pod jego ręką, mieszkańcy Sudetów zachodnich będą szczęśliwsi jako obywatele jego państwa itd.Był skuteczny,
tylko czy o coś takiego chodzi?
Napisano
kol. janowicz.
musisz mieć bardzo schiozofreniczne odczucia co do wojny w Korei.
Z jednej strony ONZ w słusznej sprawie, a z drugiej ten ONZ to prawie sami Jankesi walczący z ajk zawsze w niesprawiedliwej wojnie agresywnej przeciwko biednym rolnikom z korei. no i to jeszcze się okazało ze nic z tego nie wyszło Jankesom i ONZetom.
Napisano
W istocie, kol. a.korbaczewski, wojna w Korei spędzała mi sen z powiek , o niczym innym nie myślałem. Ale nareszcie przejrzałem na oczy. Wszystkie wojny USA były dobre i już więcej złego słowa na naszych najlepszych przyjaciół nie powiem. Nauczę się pięknej pieśni pt. Gwiaździsty sztandar" i co rano będę sobie śpiewał przy goleniu:

A gdzież jest ta zgraja, co przechwalając się poprzysięgała
Że wojenne spustoszenie i zamęt bitewnych pól
Tej ziemi, tego kraju nigdy już nie nas opuszczą?
Ich krew zmazała już z ziemi ślady ich brudnych stóp.
Żadne schronienie nie zdoła uratować najemników, niewolników
Przed okrutnościami ucieczki i ciemnością grobów.

Prawda, że ładne?
Napisano
J Sugerujesz, że lepiej jest najechać Grenadę, zbombardować Trypolis, podbić Irak - wykazać się skutecznością."

C Oczywiście USA prowadzą politykę imperialną, mniej lub bardziej uczciwą"

JTo mi trochę przypomina pewnego pana z przeszłości, który stwierdził, że Austriakom będzie lepiej pod jego ręką, mieszkańcy Sudetów zachodnich będą szczęśliwsi jako obywatele jego państwa itd."

a USA to IV Rzesza..., ciekawe proporcje.

J Co do rozmydlonego ONZ..."

No tak decyzje zapadają ekspresowo" zwłaszcza przy udziale stałych członków z prawem weta. Taka jednomyślność jak na tym forum :)

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie