Poproszono mnie o skopiowanie takiegoż śmigła. Własciciel twierdzi zawzięcie że to od pasażerskiego Fokkera -ale ZTCW to Fokkery miały śmigła nastawne i takie też widnieją na zdjęciach w necie.
srednica ~2500mm piasta i srednicy 270 mm grubość w piaście 110mm
i teraz ciekawostka - brak otworów, więc: albo to nigdy nie było zamontowane, albo było montowane centralną śrubą... sa takie slady - tyle że ja nie kojarzę takiego systemu z żadnego samolotu owych czasów.
Materiał.. welll... wyglada na sosnę, a to nie jest popularny materiał na śmigła.
posiada okucia na łopatach, całe było pokryte płótnem (poprzedni własciciel zdjął resztki)
Pytanie
okaul
Cześć,
Poproszono mnie o skopiowanie takiegoż śmigła.
Własciciel twierdzi zawzięcie że to od pasażerskiego Fokkera -ale ZTCW to Fokkery miały śmigła nastawne i takie też widnieją na zdjęciach w necie.
srednica ~2500mm
piasta i srednicy 270 mm
grubość w piaście 110mm
i teraz ciekawostka - brak otworów, więc: albo to nigdy nie było zamontowane, albo było montowane centralną śrubą... sa takie slady - tyle że ja nie kojarzę takiego systemu z żadnego samolotu owych czasów.
Materiał.. welll... wyglada na sosnę, a to nie jest popularny materiał na śmigła.
posiada okucia na łopatach, całe było pokryte płótnem (poprzedni własciciel zdjął resztki)
Tak więc... od czego to może być?
pozdrawiam serdecznie
Kuba
4 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.